Anna van Zantwijk

Best Of 2

Tobi Kooiman
Een nieuwe show vol beeldende verhalen, slimme redenaties en rake grappen, waarin hij probeert zijn imago op te krikken.
wo 12 mrt 2025 20:30
wo 12 mrt 2025
20:30
  • wo 12 mrt 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Met gevoel voor logica tackelt Tobi in 'Best of 2' alledaagse kwesties waarbij het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

​Tobi Kooiman is cabaretier en wiskundige. Bij cabaretfestival Cameretten won hij de publieksprijs, en zijn eerste avondvullende programma kreeg meteen vijf sterren van cabaret.nl, dat sprak van “een verfrissende wind” en “hits in overvloed”. 

​De titel van die debuutvoorstelling was ‘Best Of’, omdat alleen je eerste voorstelling sowieso de beste tot nu toe is. Nu komt Tobi met het vervolg: ‘Best Of 2’. Een nieuwe show vol beeldende verhalen, slimme redenaties en rake grappen, waarin hij probeert zijn imago op te krikken. Want, aldus Tobi: “De reactie die ik na Best Of het vaakst kreeg kwam van bejaarde vrouwen die dan zeiden: “Ik vond het heel herkenbaar. Mijn kleinzoon is ook autistisch.” Woensdag 12 maart in De Kleine Willem in Enschede: Best Of 2

De pers over ‘Best Of’: 
​"Wat een verfrissende wind laat Tobi Kooiman waaien (…) Hoewel je voor een ‘Best of’ een aantal ‘hits’ moet hebben gehad, zijn die er met deze eerste voorstelling nú al in overvloed" (⭐⭐⭐⭐⭐ Cabaret.nl) 
 
“De kwalificatie belofte inmiddels voorbij” (⭐⭐⭐⭐ Dagblad van het Noorden) 
​ 
“De inkijk die we krijgen in dat slimme, bijzondere hoofd van hem is origineel en grappig" (Theaterkrant)  
​ 
“Een persoonlijkheid met een geestige, eigenzinnige kijk op de wereld” (Volkskrant)