Feriet Tunc

Later als ik dood ben

Nilgun Yerli
Over (uitgestelde) dromen en de zoektocht naar wanneer later nou echt is.
za 29 mrt 2025 20:30
za 29 mrt 2025
20:30

Nilgün is altijd op zoek naar een lach, want als je het hebt over `Later als ik dood ben' kun je die woorden alleen maar lachend uitspreken.

Nilgün Yerli is weer terug in het theater, alleen dit keer met een gloednieuw programma – over (uitgestelde) dromen en de zoektocht naar wanneer later nou echt is.

Er is heel veel later in ons leven.

Dat begint al in je kindertijd: `Dat begrijp je later wel.'

Of: `Later als je groot bent zul je er vast anders over denken.'

Maar ook aan al dat later komt een einde, maar aan dat einde moet je helemaal niet denken. Daarvoor heb je je handen veel te vol aan al het later waarin je terecht bent gekomen.

Maar wat is van belang en wat niet?

Hoe maak je het absurde minder absurd?

Of moet je het absurde juist nog absurder maken om het leven avontuurlijk te houden?

Nilgün Yerli onderzoekt dat alle op volle kracht en met hart & ziel, altijd verbaasd en op zoek naar de lach, want als je het hebt over `Later als ik dood ben' kun je die woorden alleen maar lachend uitspreken.

Feriet Tunc

Credits

Wie is Nilgün Yerli?

Nilgün Yerli (1969) is cabaretiere, columniste (voor Het Parool, VPRO-radio, Utrechts Nieuwsblad), programmamaakster, schrijfster. Ze werd geboren in Turkije en kwam op haar tiende naar Nederland waar ze opgroeide in Friesland en Overijssel. Ze is één van de weinige allochtonen die cabaret maakt over de multiculturele samenleving. Haar inspiratiebron is doorgaans het dagelijks leven en haar eigen ervaringen met vooroordelen. Als belangrijkste reden van haar succes noemt ze: zelfspot, en in die zin lijkt ze veel op de Marokkaanse stand-up comedian Najib Amhali. Nilgün Yerli: "Een Turks meisje dat op het podium staat en haar landgenoten en afkomst op de hak neemt, dat is bijzonder."