Koningsfestival 2024

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Metropool ǀ Poppodia van Twente en Kaliber Kunstenschool
Theater, muziek en creatieve workshops op het Wilminkplein
za 27 apr 2024 11:00
za 27 apr 2024
11:00

Het Wilminkplein: daar moet je zijn! 

Op Koningsdag bieden Metropool ǀ Poppodia van Twente, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Kaliber Kunstenschool gezamenlijk een programma aan met muziek, creatieve workshops en dans. We presenteren een repeterend programma, waardoor je dus niets hoeft te missen! Tegelijkertijd met het programma is er bij Metropool een Monkey Jam. Verder kun je op het Wilminkplein terecht om te relaxen op het plein of op het terras en te genieten van een hapje en een drankje op zaterdag 27 april van 11:00 tot 19:00 uur. 

 

Programma:

Podium

- Voorstelling ‘t Koningskleedje
11:00-11:50 uur, 12:15-13:05 uur en 13:30-14:20 uur

Mitch en Inge zijn samen met de dansers van Kaliber en muzikanten van Studio15 op doortocht naar Emmen, waar het koningshuis dit jaar Koningsdag viert. Om even op adem te komen, stoppen ze op het podium aan het Wilminkplein. In de knaloranje jutezak van Mitch blijkt een koningsdagkleedje te zitten. Perfect om al hun waren op uit te stallen!

En het leuke is, achter elk item schuilt een verhaal en een lied. Mitch is op zoek naar een bepaald lied, dus er zit niets anders op dan alle waren af te gaan. Steeds als Mitch iets aanwijst, vertelt Inge er een mooi verhaal bij en zingt ze een bijpassend lied. Hoe dit afloopt? En of Mitch zijn liedje gaat vinden? Kom het zelf bekijken!

- Yke
15.00-15:45 uur

Onzeker, breekbaar en puur. Dat is de muziek van Yke. De 21-jarige songwriter die, als het allemaal teveel wordt, haar hoofd leegmaakt in muziek. Het is voor haar een vorm van verwerking die ze nergens anders vindt. Met thema's als jezelf vinden en blijven in een relatie, verdriet om het verleden en angst voor de toekomst is er altijd wel iets om je in te vinden. Met muziek die te vergelijken is met Meau of  Bente neemt ze je graag mee op de zoektocht naar haarzelf. Van alle pieken en dalen voorzien.

-Lateesha
16:15-17:00 uur

Lateesha valt met de deur in huis. “Ik wil niet je anker zijn, want als we dan toch eerlijk zijn: jij was dat ook nooit voor mij”. De conclusie van haar debuutsingle ‘niet mijn taak.’ waarin ze alles tegen haar moeder zegt wat ze nooit heeft durven zeggen en waarin haar tiktokvolgers haar achtergrondkoor zijn. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert ze Nederlandse songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Soms sassy, soms sad; soms een diva en soms jankend in haar bed. Kracht en kwetsbaarheid komen samen in elektronische pop/R&B songs die geïnspireerd zijn door powervrouwen als RAYE en Tabitha. Naast eigen nummers schrijft Lateesha Nederlandse hertalingen van bekende nummers die ze op social media plaatst. Haar hertaling van het tijdloze nummer ‘iris.’ van de Goo Goo Dolls werd op TikTok meer dan 258.000 keer geluisterd en kreeg nationale aandacht van Qmusic tijdens de ochtendshow van Mattie en Marieke. In aanloop naar haar debuut EP zien we Lateesha in 2024 tijdens ESNS, de Mentos Grote Prijs van Nederland en als voorprogramma van Pommelien Thijs tijdens haar Entertainment Tour door Nederland en België.

- Dj Concept 90’s loves 00’s
17:00–19:00 uur

Muziek verenigd! Dansen, lachen en de liefde voor de nineties en de zero’s vieren, dat is het motto van 90's Loves 00's. Tijdens het Koningsfestival nodigen we jullie uit om de dansvloer te veroveren met de onvergetelijke CD-hits uit de 90's en 00’s in de mix.

Als variatie op het bekende 90’s vs 00’s feestje, willen we met 90’s Loves 00’s niet de verschillen benadrukken, maar een brug slaan tussen de twee geweldige generaties en een avond creëren waarop we kunnen genieten van de tijdloze muziek die ons allen heeft gevormd. Van elektronische dance, tot happy hardcore, smooth hiphop en uptempo boy- en girlband hits: meezingen is toegestaan.

Trek je beste dansschoenen aan, nodig je vrienden uit en maak je klaar om samen herinneringen op te halen.

In de tenten

Workshop dans + knutselen (doorlopend)
11:50-12:15 uur

Altijd al benieuwd geweest naar streetdance? Kom dan naar onze workshop op Koningsdag! We leren je een gave dans die we daarna samen gaan uitvoeren. Tip: doe loszittende kleding aan, we gaan lekker bewegen! Liever knutselen? Ook dat kan! We gaan feestelijke Koningsdag-buttons maken, die je direct kunt dragen.

Workshop dans + knutselen (doorlopend)
13:05-13:30 uur

Altijd al benieuwd geweest naar streetdance? Kom dan naar onze workshop op Koningsdag! We leren je een gave dans die we daarna samen gaan uitvoeren. Tip: doe loszittende kleding aan, we gaan lekker bewegen! Liever knutselen? Ook dat kan! We gaan feestelijke Koningsdag-buttons maken, die je direct kunt dragen.

Workshop ukelele + knutselen (doorlopend)
14:20–14:45 uur

Ken je de ukelele al? Dit is eigenlijk het kleine broertje van de gitaar, maar gemakkelijker om te leren. In weinig tijd kun je al een paar akkoorden spelen, waardoor je snel een liedje kunt begeleiden. Kom je ook spelen? Liever knutselen? Ook dat kan! We gaan feestelijke Koningsdag-buttons maken, die je direct kunt dragen.

Workshop ukelele + knutselen (doorlopend)
15:45–16:15 uur

Ken je de ukelele? Dit is eigenlijk het kleine broertje van de gitaar, maar gemakkelijker om te leren. In weinig tijd kun je al een paar akkoorden spelen, waardoor je snel een liedje kunt begeleiden. Kom je ook spelen? Liever knutselen? Ook dat kan! We gaan feestelijke Koningsdag-buttons maken, die je direct kunt dragen.

Muziekcafé Metropool

MonkeyJam
Improviseren door te luisteren lijkt een gouden formule, want sinds de MonkeyJam in Metropool plaatsvindt is het volle bak! Maandelijks komen muzikanten uit heel Enschede samen om te spelen, te netwerken en te genieten van de muziek. Get ready & come jam like Monkeys Do in het Muziekcafé in Metropool tijdens het Koningsfestival!

De MonkeyJam is een samenwerking tussen muzikale community Colored Monkeys, ArtEZ & Metropool.

Boordevol programma vol afwisseling tijdens Koningsfestival op Wilminkplein