Wie ben ik

Met o.a. Ernst Jansz, Wieteke van Dort, Aafke de Jong en vele anderen
Eenmalige parel van een voorstelling over de eind 2022 overleden bekende Enschedese singer songwriter Wouter Muller
zo 15 sep 2024 14:30
zo 15 sep 2024
14:30
  • zo 15 sep 2024
    14:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

“Wie ben ik” is een eenmalige parel van een voorstelling over de geschiedenis van de Indische Nederlander.

Aan de hand van de muziek en teksten van Wouter Muller word je als toeschouwer meegenomen op reis. Wie ben ik en waar kom ik vandaan? Terug naar toen, terug naar vroeger. Een montagevoorstelling waarbij muziek, dans, beelden en verhalen samenkomen. Verhalen van onze geschiedenis, over identiteit en doorbreken van stilte. Over knokken, vallen en weer moeten opstaan. Over het opbouwen van een nieuwe toekomst. Over inspiratie en hoop voor zij die op zoek gaan naar toekomst en identiteit.

Als gasten verwelkomen we  bekende coryfeeën, zoals Ernst Jansz en Wieteke van Dort (waarmee Wouter Muller samenwerkte), zijn voormalige dynamische begeleidingsband, o.l.v. Bert Kuipers, Wilmink’s Kweek, danseres Aafke de Jong, het koor IntervOcaal en vertellers Ernst Bergboer en Maud van den Esschert. Zondag 15 september in De Klein Willem in Enschede: Wie ben ik.

Deze unieke en eenmalige voorstelling is tot stand gekomen door een initiatief van collega-muzikanten, vrienden en geestverwanten, die de nagedachtenis aan het werk van Wouter Muller levend willen houden.

Na de voorstelling zal er een nagesprek plaatsvinden.

Ook is er voor een beperkt aantal mensen (maximaal 70) gelegenheid om deel te nemen aan een Indische maaltijd. U kunt zich hiervoor apart opgeven bij uw reservering, de kosten voor deze maaltijd bedragen €20 per persoon.

 

Credits

Het oeuvre van Wouter Muller

Uitvoering
Elise Doll, artistiek adviseur en conceptontwikkeling 
Lynn Stephans, muzikaal concept
Demi Kleinmeulman, eindregie
Begeleidingsband met Bert Kuipers (keyboard, muzikale leiding en arrangementen), Nick de Vos (basgitaar), Antoon Aukes (drums) en Guus Paat (gitaar)
Ernst Jansz, zang en gitaar 
Wieteke van Dort, zang
Aafke de Jong, dans
Bren, Boudewijn en Yvon Muller, zang
IntervOcaal, koor
Joost Wilgenhof, radio documentarymaker

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Enschede, V-fonds, Cultuurfonds en Carnero concept + creatie