De Vierde Macht

Firma Mes
Een absurdistische houdgreep tussen drie ambtenaren, een groep burgers en een lokaal theater
za 23 nov 2024 20:30
za 23 nov 2024
20:30
  • za 23 nov 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Hoe ‘transparant’ is ‘transparant’ genoeg?

Een absurdistische houdgreep tussen drie ambtenaren, een groep burgers en een lokaal theater.

Firma MES ontsluit de wereld van de ambtenarij. Waar beleid en wetten worden voorbereid, uitgevoerd en gecontroleerd en hard gezocht wordt naar de ‘nieuwe bestuurscultuur’. Hoe is het om te werken terwijl elke stap wordt vastgelegd, gecontroleerd en de hele wereld argwanend meekijkt? Hoe ‘transparant’ is ‘transparant’ genoeg? Wat kunnen ambtenaren de burgers bieden? En wat kunnen zij terug verwachten?

Drie rijksambtenaren trekken de theaters in om de banden met de burgers, hun publiek, aan te halen. Ze zijn op zoek naar een informatieve uitwisseling die zal bijdragen aan het wederzijds vertrouwen, maar ze verliezen zichzelf uiteindelijk totaal in de onmogelijkheid van de enorme opdracht.

Op komische en licht absurdistische wijze ontvouwt zich het spanningsveld tussen burger, politiek en ambtenarij juist nu het wantrouwen in onze overheid steeds meer toeneemt. Op basis van interviews en gedegen research is dit de nieuwste, brandend actuele voorstelling van Firma MES in samenwerking met schrijfster Jannemieke Caspers. Zaterdag 23 november in De Kleine Willem in Enschede: De vierde macht

Onderdeel van

Een hilarische tekst, die grossiert in jargon, maar ook probeert op een geloofwaardige manier door de retoriek van voorbeeldige en formele representatie heen te breken.

De Theaterkrant

Credits

Concept: Firma MES
Tekst: Jannemieke Caspers en Firma MES
Regie: Thomas Schoots
Spel: Ozan Aydogan, Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers e.a.
Geluidsontwerp: Kaspar Schellingerhout
Zakelijke leiding: Marije van Rest
Marketing: Studio Wolkenplukkers
Foto: Jaap Strijker