Rock 'n Roll in Nederland

Snelle
een heerlijke avond waarbij Snelle niet alleen zijn oude hits laat horen, maar ook nummers van zijn gloednieuwe album
di 11 mrt 2025 20:00
di 11 mrt 2025
20:00
  • di 11 mrt 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Verwacht een heerlijke avond waarbij Snelle niet alleen zijn oude hits laat horen, maar ook nummers van zijn gloednieuwe album 'Achtentwintig'.

Vanaf februari gaat Snelle samen met De Lieve Jongensband op tour door Nederland met zijn theatertour 'Rock 'n Roll In Nederland'. Het wordt een avond vol muziek, humor en een vleugje cynisme over het popsterrenleven in Nederland. Verwacht een heerlijke avond waarbij Snelle niet alleen zijn oude hits laat horen, maar ook nummers van zijn gloednieuwe album 'Achtentwintig'.

Het theater is geen onbekend terrein voor Snelle. In 2021 verkocht hij zijn eerste theatertour "FF Tussen Ons" binnen no- time volledig uit. Hij kijkt ernaar uit om weer terug te keren naar het theater en de verhalen achter zijn liedjes te delen met het publiek.

Credits

Wie is Snelle

Singer-Songrapper Snelle (Lars Bos) kreeg in 2019 nationale bekendheid met zijn hit ‘Reünie’. Op 24 oktober 2019, ter ere van Snelle’s vierentwintigste verjaardag, verscheen zijn album ‘Vierentwintig’, dat binnen 24 uur Goud werd.

In 2020 zette het grote succes door: met het liedje ‘Smoorverliefd’ maakte Snelle jongeren bewust van de gevaren van het gebruiken van je telefoon op de fiets. Op deze #1 hit volgde gelijk de volgende: ’17 Miljoen Mensen’ met Davina Michelle. Hierna volgden de nummers ‘Kleur’, ‘De Overkant’ met Suzan & Freek, ‘In De Schuur’ met Ronnie Flex en ‘Papa Heeft Weer Wat Gelezen’ met Thomas Acda. Deze songs zijn tevens te vinden op Snelle’s EP ‘Sebastiaan’.

Met al deze pakkende muziek werd Snelle in 2020 tot Spotify’s meest gestreamde artiest in Nederland bekroond. Ook in 2021 zette Snelle mooie stappen: hij won een Top 40 Award voor Beste Artiest en ontving een Edison nominatie in de categorie Pop. Zijn album ‘Lars’ kwam binnen op #1 in diverse hitlijsten en hij scoorde de monsterhit ‘Blijven Slapen’ met Maan, waarvoor ze later een Top 40 Award en een Edison Award wonnen.
Dan was er ook nog de documentaire ‘Zonder Jas Naar Buiten’ op Netflix. In 2022 stond Snelle driemaal voor een uitverkocht AFAS Live in Amsterdam en rondde hij zijn uitverkochte theatertour ‘FF Tussen Ons’ af. Hij trok met zijn Lieve Jongens band door Nederland en België met zijn ‘Tot Nu Toe(r)’ en was hij wekelijks te zien als presentator bij het SBS6-programma ‘I Want Your Song’.

Als knallende afsluiter bracht hij op de valreep de song ‘5 Voor 12’ uit. Op dit moment is Snelle samen met Miss Montreal en Rolf Sanchez te zien in de jury van het tv-programma ‘Ministars’ op SBS6.