Ayla Maagdenberg

Hokje (5 t/m 12 jaar)

WIRWAR Producties
Vier acrobaten proberen met salto’s en kunst- en vliegwerk uit hun hokjes te komen
zo 10 nov 2024 14:30
zo 10 nov 2024
14:30

Het zou fijn zijn als die onzichtbare hokjes niet bestonden...

Er zijn hokjes die je kan zien. Daar kan je in kruipen, en je kan er ook weer uit. Dat is anders bij onzichtbare hokjes. Ben jij meestal het stoerste kind uit de klas? Dan is het moeilijk om te zeggen dat je ook wel eens bang bent, of verdrietig. Of ben jij de kleinste en vindt iedereen jou schattig? Dan ben je nooit de baas van alle spelletjes, terwijl je daar misschien heel goed in bent. Het zou fijn zijn als die onzichtbare hokjes niet bestonden. Dan vindt niemand het gek als je ’s morgens alleen wilde dingen doet, en je ’s middags ineens een mooi prinsesje wilt zijn. 

In de circustheatervoorstelling HOKJE proberen vier acrobaten met salto’s en kunst- en vliegwerk uit hun hokjes te komen.

Bij het circus staan de sterke jongens altijd onderaan en zweven de meisjes hoog in de lucht. Maar wat als dat nou eens omgekeerd is? In HOKJE willen de acrobaten niet alleen maar hun kunsten vertonen. De onderman wil laten zien dat hij meer is dan een bonk spieren, en het stille bovenmeisje wil ook wel eens lekker hard schreeuwen. 

HOKJE was een groot succes in 2023 en is daarom terug in het theater! Zondag 10 november in het Wilminktheater in Enschede: Hokje (5 t/m 12 jaar)

Onderdeel van

Een prachtige boodschap in een originele verpakking.

Theaterparadijs

Credits

Concept & regie Laura van Hal 
Spel Annet de Ruiter, Pablo Courtès, Christina Lancione en Gabriel Dias
Dramaturgie Martine van Ditzhuyzen
Geluidsontwerp Nineyards Audio
Voice-over Marko Bonarius
Coaching Corien Baart
Inhoudelijk advies Jens van Tricht/emancipator
Productieleiding Nikki Kracht
Scenografie Jolanda Lanslots
Lichtontwerp & techniek Maarten Verheggen
Kostuumontwerp Regina Rorije
Educatie Rosa Schogt ism Emancipator
PR & marketing Elselien Leemhuis
Zakelijke leiding René Nekkers
Grafisch ontwerp Ayla Maagdenberg 

Over WIRWAR Producties
WIRWAR Producties is het Haarlemse circustheatergezelschap van Laura van Hal. Onder deze naam maakt Laura brutaal circustheater. De voorstellingen van WIRWAR zijn voor jong en oud, vol risico, dynamiek en humor. WIRWAR combineert circus met dans en fysiek theater en geeft zo een diepere betekenis aan de spectaculaire acrobatische toeren.