Jelmer de Haas & Marcel van den Broek

HOTSPOT!

Eric Vloeimans en band HotSpot
HOTSPOT! speelt muziek van het hart waar iedereen blij van wordt
vr 1 nov 2024 20:30
vr 1 nov 2024
20:30
  • vr 1 nov 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Eric Vloeimans is zonder twijfel een van de meest invloedrijke musici van Nederland.

Hij staat bekend om zijn fluisterende trompetspel, zijn zeer uiteenlopende projecten en zijn enorme creatieve drive. Met nieuwe energie en nieuwe muziek blaast hij leven in een even zo nieuwe spetterende band, genaamd HOTSPOT!

Is het poppy, jazzy, of funky? Het is een smeltkroes, alles door elkaar. Vloeimans’ Horn Of Plenty waarin alles mogelijk is. HOTSPOT! speelt muziek van het hart waar iedereen blij van wordt.

Dansbare, funky grooves geïnspireerd op James Browns In the Jungle Groove, hypnotiserende mystiek met prachtige melodieën, een vleug dance (met dank aan zijn samenwerking met dj Armin van Buuren), een ode aan de Caribische groepen waarin Vloeimans speelde, onweerstaanbaar swingende Afrikaanse ritmiek én Vloeimans’ liefde voor de energieke Balkan-grooves. En last but not least: Phaedra Kwant zingt prachtige eigen liedjes. Vrijdag 1 november in De Kleine Willem in Enschede: HOTSPOT!

Onderdeel van

Over de band

  • Een dampende ritmesectie met Phaedra Kwant op basgitaar en zang (bekend van Candy Dulfer, Loïs Lane, Claudia de Breij) en Pascal Vermeer op drums (Flaco Jiménez, Theo Loevendie, David Murray).
  • Gecombineerd met de weergaloze solisten Sjoerd van Eijck (Dennis van Aarssen, Marilyn Mazur en Eric van der Westen) en Jerôme Hol (Hans Dulfer, Billy Cobham, Dr. Lonnie Smith) op keyboards en gitaar.