Victor Meijer

Animal Farm

Flip Noorman
Geïnspireerd door George Orwell's bekende verhaal lukt het Flip een energiek, grappig, ontroerend en confronterend theaterconcert te creëren
wo 26 feb 2025 20:30
wo 26 feb 2025
20:30
  • wo 26 feb 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

"Some animals are more equal than others".

Flip Noorman, een artiest die wordt geprezen als 'ongrijpbaar' en 'briljant', staat bekend om zijn unieke stijl en wereldklasse. In zijn nieuwe show, Animal Farm, put hij vrijelijk uit het bekende verhaal van George Orwell om een energiek, grappig, ontroerend en confronterend theaterconcert te creëren, samen met zijn band 'De Noormannen'.

Animal Farm is een van Noormans favoriete boeken vanwege de satirische en toch kinderlijke toon en personages. Hij gebruikt hun karakters als inspiratie voor een reeks liedjes die de huidige tijdgeest reflecteren. Wat betekent bijvoorbeeld 'Werk Harder' in onze tijd? Wie zijn 'De Schapen' die elke nuance overschreeuwen?

Tijdens de show ondergaat Noorman een subtiele transformatie van rechtgeaarde revolutionair tot een machthebber die alleen aan zijn eigen positie denkt. Want, zoals hij zegt: "some animals are more equal than others".

Onderdeel van

"Flip Noorman verpakt maatschappijkritiek in verfijnde Nederlandstalige liedjes"

⭐️⭐️⭐️⭐️ de Volkskrant