Scala Photography

Vrijdag, Doemsdag

Remko Vrijdag
Het moest er natuurlijk een keer van komen: Remko Vrijdag gaat solo. Halleluja!
vr 7 mrt 2025 20:30
vr 7 mrt 2025
20:30

Remko Vrijdag gaat solo. Halleluja!

Het moment is daar: Remko Vrijdag treedt solo op. Na zijn avonturen met De Vliegende Panters en het duo met Martine Sandifort, heeft hij besloten om alleen het podium te betreden. Hij deed grote musicals, films, tv en toneel, maar waarom het toneel delen als je zelf zoveel kunt en nog meer te vertellen hebt?

Vanuit een nabije toekomst, waarin de wereld na een grote ramp compleet verlaten is, vertelt Vrijdag over zijn ervaring als enige overlevende van de mensheid. Een situatie die afwisselend interessant en eenzaam is, zoals hij uit eigen ervaring weet. Maar er is goed nieuws: er valt genoeg te vertellen over het einde van de wereld zoals we die kennen.

"Vrijdag Doemsdag" is een post-apocalyptische tragikomedie, een dystopische one-man show voor volwassenen die de duisternis aankunnen. In deze voorstelling vertelt, grapt en zingt Vrijdag met een sardonisch genoegen over hoe de mensheid tot haar ondergang is gekomen. Het is een programma waarin al zijn talenten vrij spel krijgen: van imitaties en zang tot comedy en drama. Een voorstelling die razendsnel schakelt tussen cabaret, toneel en kleinkunst. Ambitieus, diepzinnig, ontzettend grappig en bovenal zijn meest persoonlijke programma tot nu toe.

Mis het niet op vrijdag 7 maart in De Kleine Willem in Enschede: "Vrijdag, Doemsdag".

"Een van de hoogtepunten is een scène waarin Vrijdag transformeert in een heftruckchauffeur die alleen maar ‘O, nou, eh’ kan uitbrengen."

De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐⭐