Shot by Halie

FAITH

Club Guy & Roni, HIIIT en Cie 2k_Far
Hun samenwerking brengt een mix van verschillende fysieke, culturele en spirituele benaderingen van geloof tot leven.
wo 6 nov 2024 20:00
wo 6 nov 2024
20:00
  • wo 6 nov 2024
    20:00
    Incl. garderobe, en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

"FAITH is about holding on to light in dark times” - Guy Weizman

FAITH is de nieuwste show in de serie 'The Human Odyssey' van Club Guy & Roni, bekend van eerdere successen zoals 'Islands of Empathy' en 'Fortune'. In deze serie brengt het gezelschap diverse culturen en wereldbeelden samen, laat ze botsen en toont de diepe menselijke connectie via live muziek en spectaculaire dans.

In FAITH verkennen negen dansers en vijf muzikanten uit Nederland en Marokko samen het thema geloof op een gevoelige manier, met hypnotiserende Gnawa muziek die ons meeneemt naar een spirituele wereld die in het Westen soms verloren lijkt te zijn gegaan.

De voorstelling is sterk geïnspireerd door de Marokkaanse achtergrond van medeoprichter Guy Weizman en choreograaf Khalid Benghrib, die beiden opgroeiden in dezelfde wijk in Casablanca. Hun samenwerking brengt een mix van verschillende fysieke, culturele en spirituele benaderingen van geloof tot leven.

Khalid Benghrib, beïnvloed door vooraanstaande dansmeesters, ziet dans als een manier om te praten over het leven. Roni Haver voegt daar haar strakke choreografieën aan toe, die spirituele vormen verbinden in FAITH.

Samen creëren Weizman, Haver en Benghrib een meeslepende ervaring die het publiek uitnodigt om hun eigen puzzelstukjes toe te voegen aan deze artistieke ontdekkingsreis.

 

 

Credits

Choreografie: Khalid Benghrib, Roni Haver, Guy Weizman
Danser: Adam Peterson, Harléya Luya, Jésula Toussaint Visser, Kamal Aadissa, Mehdi Dahkan, Mouad Aissi, Rosie Reith, Sofiko Nachkebiya, Tatiana Matveeva
Musici: Karima El Fillali, Max Frimout, Mehdi Nassouli, Niels Meliefste, Ryoko Imai
Componist: Max Frimout