Shot by Halie

FAITH

CLUB GUY & RONI | KHALID BENGHRIB | SLAGWERK DEN HAAG
FAITH laat je ervaren dat geloof meer is dan alleen iets wat je persoonlijk gelooft. Het is een bron van vertrouwen, inspiratie en verbondenheid
wo 6 nov 2024 20:00
wo 6 nov 2024
20:00

"FAITH is about holding on to light in dark times” - Guy Weizman

Het is de nieuwste show in de serie 'The Human Odyssey' van Club Guy & Roni, na 'Islands of Empathy' en 'Fortune'. In deze serie brengt het gezelschap verschillende culturen en wereldbeelden bij elkaar, laat ze botsen en toont de diepe menselijke connectie via live muziek en spectaculaire dans.

Met de hypnotiserende Gnawa muziek verkennen de performers op een gevoelige manier het geloof en brengen ze ons naar een spirituele wereld die we in het Westen misschien zijn kwijtgeraakt.

In FAITH komen negen dansers en vijf muzikanten uit Nederland en Marokko samen, op zoek naar een gemeenschappelijke basis die essentieel is voor een gezamenlijk geloof in de toekomst.

Een belangrijke inspiratiebron voor FAITH zijn de Marokkaanse roots van Guy Weizman, medeoprichter van Club Guy & Roni. Hij en choreograaf Khalid Benghrib, opgegroeid in dezelfde wijk in Casablanca, komen nu samen in deze voorstelling.

Khalid Benghrib, beïnvloed door grootmeesters in de dans, gelooft dat dans een manier is om over het leven te praten. Roni Haver, met haar strakke choreografieën, verbindt spirituele vormen in FAITH.

Samen creëren Weizman, Haver en Benghrib een meeslepende mix van verschillende fysieke, culturele en spirituele benaderingen van geloof.

De laatste puzzelstukjes liggen bij het publiek.

 

 

Credits

Choreografie: Khalid Benghrib, Roni Haver, Guy Weizman
Danser: Adam Peterson, Harléya Luya, Jésula Toussaint Visser, Kamal Aadissa, Mehdi Dahkan, Mouad Aissi, Rosie Reith, Sofiko Nachkebiya, Tatiana Matveeva
Musici: Karima El Fillali, Max Frimout, Mehdi Nassouli, Niels Meliefste, Ryoko Imai
Componist: Max Frimout