Benning & Gladkova

De Geheime Tuin (6+)

Phion i.s.m. Sonnevanck
Een betoverende muziektheatervoorstelling van het beroemde, meermaals verfilmde boek
zo 16 feb 2025 15:00
zo 16 feb 2025
15:00
  • zo 16 feb 2025
    15:00
    Incl. garderobe, en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Wilminktheater Pay. Zaal

Een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen en de liefde voor de natuur.

Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel en Theater Sonnevanck spelen De Geheime Tuin; een betoverend, muzikaal theaterspektakel voor de hele familie

Omdat haar ouders op zakenreis gaan, komt Sara in het gigantische, oude landhuis van haar oom te wonen. Een huis met wel 100 enorme kamers en eindeloze gangen. En niemand om mee te spelen. Niets mag ze aanraken, niets verplaatsen. Alsof de tijd stil moet blijven staan. Maar Sara is niet gek: hier klopt iets niet. Waarom fluisteren alle bediendes de hele tijd? Waarom zegt haar oom zo weinig? En wat is toch dat gejammer in de nacht? Eén ding is zeker: dit is een huis vol geheimen.

Met De Geheime Tuin maken Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Sonnevanck een betoverende remake van dit beroemde, meermaals verfilmde boek. Een spannend avontuur over vriendschap, vertrouwen en de liefde voor de natuur. Het orkest, bestaande uit 45 musici, zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… ze zijn ook de dansende bediendes, de levende schilderijen in het trappenhuis en de swingende takken van de bomen in de tuin. Samen met een groep acteurs, waaronder Marcel van Dieren én de duizelingwekkende vormgeving van Dieuweke van Reij, wordt De Geheime Tuin een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt! Zaterdag 16 februari in het Wilminktheater in Enschede: Geheime Tuin (6+)

Onderdeel van
Benning & Gladkova

Credits

Acteurs: Semele Uyttenbroeck, Marcel van Dieren, Mijntje Pronk, Storm Parser en Nur Dabagh
Tekst & Regie: Daniel van Klaveren
Muzikaal concept: Joris Nassenstein
Vormgeving: Dieuweke van Reij
Arrangementen: Toek Numan
Lichtontwerp: Tim van ‘t Hof
Producent: Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel i.s.m. Theater Sonnevanck