Melle Meivogel

Guilty Pleasures

Pynarello
Eine Kleine van Mozart wordt moeiteloos gecombineerd met muziek van Frans Bauer en zoete klassieke aria’s, popsongs uit de jaren ’80 en ’90 gaan over in de Air van Bach.
za 16 nov 2024 20:00
za 16 nov 2024
20:00
  • za 16 nov 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Pretenties gaan overboord en keizerlijke kleren gaan uit

Vandaag geen verantwoorde kost, want Pynarello laat zich volledig gaan met onweerstaanbaar muzikale verwennerij. Over smaak valt niet te twisten, dus alles wat het leven vrolijker, makkelijker en leuker maakt mag worden omhelsd.

Pynarello deelt al haar guilty pleasures schaamteloos met het publiek. 

Pretenties gaan overboord en keizerlijke kleren gaan uit tijdens de beste guilty pleasures van alle tijden en genres! Alle muziek die te horen is, is speciaal gearrangeerd voor acht strijkers, vijf blazers en piano. Als special guest schuift mezzosopraan Roza Herwig aan! Eine Kleine van Mozart wordt moeiteloos gecombineerd met muziek van Frans Bauer en zoete klassieke aria’s, popsongs uit de jaren ’80 en ’90 gaan over in de Air van Bach. Zaterdag 16 november in het Muziekcentrum in Enschede: Guilty Pleasures.

Wie is Rosa?

De veelzijdige Nederlandse mezzosopraan en theatermaker Roza Herwig (1996) zingt, acteert, presenteert, speelt viool en schrijft theaterteksten. Na het behalen van haar bachelordiploma Klassieke Zang met groot succes aan het Conservatorium van Amsterdam, heeft Roza haar vocale studies voortgezet in de Artist Masters aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze in 2023 met onderscheiding is afgestudeerd. Naast haar klassieke zanglessen heeft Roza een minor gevolgd in jazzzang.

Roza houdt van creatieve uitdagingen en geeft kleurrijke, innovatieve optredens waarin ze verschillende kunstdisciplines combineert. Haar werk omvat onder andere: 'De verleiding van Vivaldi' met regisseur Jeroen Kriek, 'DESIRE', kindervoorstelling 'Puss in Boots' en 'Fladderen' met het Nachtlicht Ensemble, 'Dream with me' en het hartverscheurende 'Crazy he calls me', geïnspireerd door La Voix Humaine van Poulenc. Roza heeft zich ook ontwikkeld als actrice in diverse acteerlessen en masterclasses.

Wat is Pynarello?

Pynarello is een flexibel collectief van muzikale avonturiers gesneden uit flexibel schuimrubber. Ze hebben een missie! Ze geloven dat klassieke muziek avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek benaderd kan worden.

Zekerheden worden losgelaten en statige conventies worden omvergegooid. Heilige noten van het altaar geveegd, van stof en mufheid ontdaan. Eigenwijs en eigengereid geven we muziek die ooit nieuw en baanbrekend was, zijn kracht en impact terug. Door die glanzend opgepoetst te mengen met noten van nu. Met nieuwe muziek en arrangementen brengen ze de oude meesterwerken naar het publiek van vandaag.

Programma

Pynarello