Melle Meivogel

Passie met Shishani

Pynarello
Pynarello gaat samen met Shishani de uitdaging aan om via muziek thema's aan te snijden.
ma 21 apr 2025 14:30
ma 21 apr 2025
14:30
  • ma 21 apr 2025
    14:30
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Want waar muziek is, ontstaat dialoog. 

Na drie spectaculaire alternatieve Passies verrast Pynarello opnieuw met een gloednieuw avontuur. 

Dit keer in samenwerking met de grensverleggende singer-songwriter, spreker, antropoloog, musicoloog en activist, Shishani. Vanuit haar roots in Namibië, België en Nederland brengt zij verschillende culturen en tradities samen in een krachtige symfonie van diversiteit.

Pynarello gaat samen met Shishani de uitdaging aan om via muziek moeilijke thema's aan te snijden. Want waar muziek is, ontstaat dialoog. Confrontaties kunnen moeilijk zijn, maar ze kunnen ook leiden tot belangrijke gesprekken en helpen om mensen dichter bij elkaar te brengen.

In deze passie worden de muzikale werelden van componiste Florence Price (1887 - 1953) en Shishani (1987) verenigd. Zij zijn 100 jaar na elkaar geboren en veroveren beiden de wereld met hun eigen muziek. Florence was de eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw die werd erkend als componiste die symfonische werken schreef en waarvan het werk ook daadwerkelijk werd uitgevoerd. Ze heeft meer dan 300 composities op haar naam staan. Maandag 21 april in het Muziekcentrum in Enschede: Passie met Shishani

Over Shishani

Shishani, een veelbekroonde artiest uit Namibië, is internationaal erkend voor hun veelzijdige muzikale talent en culturele bijdragen. Als zanger, gitarist, songwriter en producer overstijgt Shishani genres en culturen, met een nadruk op sociaal bewustzijn. Hun werk belichaamt een combinatie van onderzoek en kunst, met een focus op Namibisch cultureel erfgoed. Shishani's projecten, zoals Namibian Tales en Sisterhood, benadrukken gemarginaliseerde perspectieven en bieden inspirerende tegenverhalen. Gebaseerd in Amsterdam, verbindt Shishani's muziek de werelden van Namibië en Nederland, met een stem die zowel mystiek als krachtig is.