Op visite bij...

Osinum Kwartet
WAAR JE KENNIS MAAKT MET JONGE GETALENTEERDE MUSICI.
zo 19 jan 2025 11:00
zo 19 jan 2025
11:00
  • zo 19 jan 2025
    11:00
    Incl. garderobe, koffie/thee met stukje taart
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Tussen hemel en aarde

De voorstelling die het kwartet presenteert heeft een zeer diepe emotionele betekenis en gewicht die zullen leiden tot een magische en op de een of andere manier spirituele sfeer tussen de performers en het publiek. 

Het kwartet presenteert zeer verschillende werken uit zeer verschillende stijlen, tijdperken en energieën die echter verbonden zijn door de duidelijke lijn van sentimentele, menselijke en artistieke ontwikkeling die tussen elk van hen loopt. Dit programma is daarom een cyclische reis die begint bij de oorsprong van de westerse "klassieke" muziek, die sterk verbonden is met het sacrale, liturgische en goddelijke, door muziek gaat die put uit een meer folkloristische en aardse cultuur die verbonden is met het doel van expressie, en die de cyclus culmineert wanneer muziek weer evolueert naar het punt waar het terugkeert naar het rituele en "heilige", maar in zijn meest menselijke en extreme uitdrukking. Met zeer veelzijdige en unieke werken van componisten als Fanny Mendelssohn, David Maslanka of de jonge Spaanse componist Joan Perez-Villegas, etc, zal de voorstelling geen chronologische as volgen (hoewel ze voor het grootste deel wel de natuurlijke tijdlijn en het verloop van de geschiedenis van de muziek en de mensheid volgen), maar zal ze worden geleid door een filosofische as. 

Dit jonge Spaanse saxofoonkwartet maakt indruk door haar mooie ensembleklank. Met momenten vurig, dan weer teder en transparant. Als een onbeschreven blad laten ze zichzelf overrompelen door de muziek

Credits

Øsimun Kwartet, bestaande uit: 
María Chamizo Martin, sopraansaxofoon 
Fátima Alcázar, altsaxofoon 
Inés González, tenorsaxofoon 
Ricard Martínez, baritonsaxofoon 

De klassieke kickstart van je zondag: zes concerten, in twee verschillende zalen, waar je kennis maakt met jonge getalenteerde musici.

Je wordt verwelkomd met koffie/thee en een smakelijk taartje terwijl je op visite bent bij getalenteerde musici, waaronder leden van Dutch Classical Talent, voormalige leden van de Concertgebouworkest academie en winnaars van de Nederlandse Muziekprijs.  

Elk concert nemen de musici je mee in hun eigen muzikale wereld, waarbij zij meer vertellen over de achtergrond van de muziek. Deze intieme concertserie op zondagochtend biedt een ontspannen manier om klassieke muziek in slechts een uurtje te ontdekken.   

Programma

Muziek van Fanny Mendelssohn, Glazunov, Maslanka