Stef Nagel

Cathedral

Scapino Ballet
Met ⭐️⭐️⭐️⭐️ van NRC, herneemt Scapino Ballet Rotterdam de succesvolle productie Cathedral
za 1 feb 2025 20:00
za 1 feb 2025
20:00
  • za 1 feb 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Cathedral toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken en waarin we elkaar steeds meer aan het verliezen zijn.

Scapino Ballet Rotterdam herneemt de succesvolle productie Cathedral, an evening with Arvo Pärt van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met een combinatie van kunstdisciplines, bijzondere vormgeving en een inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

Cathedral toont een wereld waarin het leven wordt beheerst door digitale technieken en waarin we elkaar steeds meer aan het verliezen zijn. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars ontwerpen een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Arvo Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

“Vanaf de eerste seconde word je meegesleurd de verwondering in. (…) Het is zo ongelofelijk mooi.”

Musicalnieuws