Stef Nagel

Origin

Scapino Ballet Rotterdam X RIDCC X Cinedans
Een absurde reis en een zoektocht naar hoop in moeilijke tijden: dat is waar het dansstuk Origin om draait.
di 18 feb 2025 20:00
di 18 feb 2025
20:00
  • di 18 feb 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Nadat ze 's werelds grootste dansprijs hebben gewonnen, brengen Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson en Olivia Court Mesa nu twee wereldpremières bij Scapino.

Een absurde reis en een zoektocht naar hoop in moeilijke tijden: dat is waar het dansstuk Origin om draait. Gemaakt door drie opkomende dansmakers met een kritische kijk op de samenleving. Nadat ze 's werelds grootste dansprijs hebben gewonnen, brengen Sarah Baltzinger & Isaiah Wilson en Olivia Court Mesa nu twee wereldpremières bij Scapino.

In het stuk GOATS van het Frans/Luxemburgse duo Baltzinger & Wilson wordt het hoofdpersonage meegenomen in een hallucinerende wereld vol paranoia en waanideeën. Door een absurde lens kijken we naar de realiteit en illusie, samen met de dansers. GOATS is een fantasierijk verhaal over deze tijd en de psychologie van de massa.

In The Colors of Darkness verkent Olivia Court Mesa uit Chili en Israël de lichamelijke en psychologische reacties op tragedie en chaos. Ze reflecteert op collectief trauma, overleven en de weg van duisternis naar kleur. Met haar rauwe en intuïtieve stijl maakt ze een krachtige verklaring over menselijke veerkracht en hoop.

Baltzinger & Wilson en Court Mesa

Zowel Baltzinger/Wilson als Court Mesa hebben de prestigieuze XL Productie Award ontvangen, de grootste dansprijs ter wereld die wordt uitgereikt door het Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en geproduceerd door Scapino Ballet Rotterdam. Als een van de oorspronkelijke partners van dit unieke choreografieconcours, heeft Scapino een reputatie opgebouwd als een lanceerplatform voor choreografisch talent van over de hele wereld.