Juri Hiensch

Op visite bij...

Laurens de Man & Mees de Vos
Ontdek hoe de karakters van de hoorn en het orgel elkaar aanvullen.
zo 2 mrt 2025 11:00
zo 2 mrt 2025
11:00
  • zo 2 mrt 2025
    11:00
    Incl. garderobe, koffie/thee met stukje taart
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Bachs grootse orgelmuziek mag op zondagochtend ook niet ontbreken!

 

Hoorn en orgel: twee instrumenten met een markante identiteit.

Dit programma laat horen hoe mooi de karakters van deze instrumenten elkaar aanvullen, in origineel werk én eigen bewerkingen. Zo klinken scènes uit Wagners Siegfried, waarin de hoorn een iconische hoofdrol vervult en het orgel als een orkest kan klinken. Maar natuurlijk mag Bachs grootse orgelmuziek op zondagochtend ook niet ontbreken!

Onderdeel van

De klassieke kickstart van je zondag: zes concerten, in twee verschillende zalen, waar je kennis maakt met jonge getalenteerde musici.

Je wordt verwelkomd met koffie/thee en een smakelijk taartje terwijl je op visite bent bij getalenteerde musici, waaronder leden van Dutch Classical Talent, voormalige leden van de Concertgebouworkest academie en winnaars van de Nederlandse Muziekprijs. 

Elk concert nemen de musici je mee in hun eigen muzikale wereld, waarbij zij meer vertellen over de achtergrond van de muziek. Deze intieme concertserie op zondagochtend biedt een ontspannen manier om klassieke muziek in slechts een uurtje te ontdekken.

Laurens de Man 

Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) won in 2024 als eerste organist de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. Hij studeerde piano, orgel en bijvak klavecimbel bij resp. Jacques van Oortmerssen, David Kuyken en Johan Hofmann aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie bij Leo van Doeselaar aan de Berlijnse Universität der Künste (Konzertexamen Orgel); deze studie rondde hij in 2019 af met de hoogste cijfers. Laurens won diverse prijzen als pianist en organist, bij concoursen in Den Haag (Prinses Christina Concours, 1e prijs), Würzburg (Klavierwettbewerb J.S. Bach), Groningen (Martini Organ Competition, 1e prijs) en Freiberg (Silbermann Wettbewerb, 1e prijs), waar hij “ECHO Young Organist of the Year 2020” werd. In 2018 won hij de Sweelinck-Mullerprijs. Onder andere als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vier eeuwen muziekgeschiedenis; het trio nam twee CD’s op. Sinds 2012 is Laurens hoofdorganist van de Utrechtse Janskerk; in seizoen 2022-2023 is hij "Organist in Residentie" van het Contiusorgel te Leuven. Aan het Conservatorium van Amsterdam is hij verbonden als docent bijvak klassiek piano voor jazzpianisten. Per september 2023 is hij benoemd als hoofdvakdocent orgel aan het Utrechts Conservatorium.

 

Mees Vos 

Mees Vos (Amsterdam, 1994) is solo-hoornist van symfonie-orkest Phion, voormalig Gelders Orkest en Orkest van het Oosten. Tevens is hij hoofdvakdocent hoorn aan Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2021 volgde hij Ward Assmann op als voorzitter van Het Nederlands Hoornisten Genootschap.

Na zijn vooropleiding aan het Koninklijk  Conservatorium Den Haag en studie aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij zijn bachelor behaalde, studeerde Mees verder aan de ‘Franz Liszt’ Hochschule für Musik in Weimar bij Prof. Jörg Brückner. Al tijdens zijn studie in Duitsland werd hij aangesteld als solo-hoornist bij de Staatskapelle Weimar, waar hij in 2020 stopte en de overstap maakte naar Phion in Arnhem. Mees Vos speelt regelmatig bij toonaangevende orkesten en ensembles in binnen- en buitenland zoals Het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Het Budapest Festival Orkest, Het Verbier Festival Orkest en de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.

​Als voorzitter van Het Nederlands Hoornisten Genootschap wil hij niet alleen de amateur- en professionele hoornisten met elkaar verbinden, maar überhaupt de hoorn bij een breder publiek onder de aandacht brengen.