De geheime bende van Losser

Bert Eeftink, André Manuel, Jan Riesewijk, Lisa Schol e.v.a.
Piratenzenders en smokkelverhalen in de komische familievoorstelling
wo 4 sep 2024 - za 14 sep 2024
wo 4 sep 2024
-
za 14 sep 2024

Wie heeft de grootste zendmast van het dorp? En hoe bereik je de ander nu echt? Een verhaal over piratenmuziek en smokkelavonturen, over zenden en ontvangen, over regels en rebellie, die het grensdorp eerst verdelen en uiteindelijk samenbrengen.

In Losser gaat alles netjes volgens de regels. Althans, dat is wat ze hier iedereen graag willen wijsmaken. Maar wie verder kijkt, ziet een andere wereld met een eigen werkelijkheid. Het is de wereld van Willem en Dirk, twee dorpsgenoten die elkaar beconcurreren met hun geheime zenders.

Het piratenstation van Willem heeft het moeilijk, want de mast van Dirk is een stuk groter. En dus bereikt Dirk meer luisteraars. De situatie verandert als Willems dochter Caroline (Caro) het werk van haar vader overneemt. Ze ontpopt zich als een echte stoorzender en zet de bestaande verhoudingen meteen op scherp. Er ontstaat een heftige tweestrijd met sabotageacties over en weer en onuitgesproken spanningen. Het oude smokkelgezegde ‘Ik kom oet Losser en ik weet van niks’ krijgt opeens een nieuwe betekenis.

Deze voorstelling vindt plaats in Het openluchttheater Brilmansdennen. Klik hier voor meer informatie over het openluchttheater. 

Credits

Naar een idee van: Wilfried Poorthuis 
Regie: Anne de Blok
Script: Simon Weeda
Twentse vertaling script: Laurens ten Den
Muziek: Maarten de Groot
Decor: Joris van Veldhoven
Kostuums: Sasja Polder

Acteurs: Bert Eeftink, André Manuel, Jan Riesewijk, Lisa Schol (winnaar Musical Award voor aanstormend talent 2024) en vele anderen

Dit is een productie van Openluchttheater Brilmansdennen

‘De geheime bende van Losser’ zoekt zingende acteurs

Losser staat komende zomer in het teken van theaterspektakel ‘De geheime bende van Losser’. Voor deze bijzondere buitenvoorstelling zijn we op zoek naar enthousiaste acteurs met affiniteit voor zingen.

Piratenzenders en smokkelverhalen komen samen in het nieuwe theaterspektakel ‘De geheime bende van Losser’. Na het succes van onder andere Het Verzet Kraakt (Almelo), Boerenopstand (Tubbergen), Van Katoen en Water (Almelo) en Fanfare (Giethoorn) komen de makers nu naar Losser met ‘De geheime bende van Losser’.

Hoofdrollen zijn er voor Bert Eeftink, André Manuel, Jan Riesewijk en Lisa Schol. De makers zijn nog op zoek naar enthousiaste acteurs met zangervaring. Zou jij graag mee willen spelen in deze voorstelling? Grijp dan nu je kans.

Planning

De repetitieperiode is van 31 juli t/m 4 september 2024, de speelperiode is van 4 t/m 15 september. Gedurende deze periode wordt er vijf keer per week gespeeld.

Audities vinden plaats op zaterdag 8 juni 2024

Interesse om mee te spelen? Meld je dan aan via dit formulier: https://forms.gle/QEbmoLZzAqiNMXgY7

Vragen? Stel ze via info@theaterproductiestwente.nl