De Herontdekking van de Hemel

Manu van Kersbergen
Een intense crossover tussen woordkunst en compositie.
wo 19 mrt 2025 20:30
wo 19 mrt 2025
20:30
  • wo 19 mrt 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

In de voorstelling herontdekt Manu van Kersbergen niet alleen zichzelf als artiest, maar ook zijn gereedschap: taal

“In den beginne was het woord.” Spoken word artiest Manu van Kersbergen nam deze zinsnede uit de bijbel vrij letterlijk als vertrekpunt voor de voorstelling 'De Herontdekking van de hemel'. Taal is immers het archief van onze collectieve verbeelding. Maar ook het instrument waarmee we de werkelijkheid bespelen. 

“In den beginne was het woord. En het woord schiep God.” In de voorstelling herontdekt Manu niet alleen zichzelf als artiest, maar ook zijn gereedschap: taal. Taal neemt namelijk een sleutelpositie in bij de schepping van onze wereld. En daarom is het goed om eens de spotlight te zetten op datgene dat ons als mensen verbindt, maar ook vaak uit elkaar drijft.

Is het een concert? Is het een voorstelling? Nee, of nou ja, misschien wel allebei! Het is hoe dan ook spoken word artiest Manu van Kersbergen die samen met muziekcollectief .multibeat een intensieve crossover heeft ontwikkeld tussen woordkunst en compositie. In deze experimentele en compromisloze dialoog gaan de makers op zoek naar een nieuwe taal. ‘De Herontdekking van de Hemel’ is de ultieme spoken word beleving.

"In den beginne was het woord en het eind was zoek."

Onderdeel van

Credits

Manu van Kersbergen

Manu van Kersbergen debuteerde in 2008 met het maatschappijkritische Hip Hop album ‘De vloek op de overvloed’. Als multidisciplinaire maker heeft hij veel verschillende projecten en producties kunnen ontwikkelen. Zo richtte hij Uitgeverij Rorschach op, gaf hij vorm aan het televisieformat ‘Spoken Word Sessies’ (Omroep Human) en regisseerde hij onlangs nog het theaterstuk ‘De Tijd Is Om,’ van Derek Otte (2022).

.multibeat

.multibeat is een jong muziekcollectief bestaande uit Thijs van Zutphen (bass), Aron Smit (drums) en Boudewijn Pleij (toetsen). Hun gedeelde liefde voor hiphop en r&b resulteerde in verschillende samenwerkingen. Onder andere als ritmesectie van de fusionband MUDDY GREASE deden zij veel ervaring op bij jazzfestivals in Nederland (Jazz in Duketown, Make It Jazz) en op veel verschillende locaties (Effenaar Eindhoven, Paradox, TivoliVredenburg).