Queer Quiz

Harm Edens
Dè nieuwsquiz over het verleden, heden en de toekomst van de lhbtq-emancipatie in Nederland
wo 29 jan 2025 20:30
wo 29 jan 2025
20:30
  • wo 29 jan 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Waar komen we vandaan, welke mijlpalen hebben we al bereikt en wat moet er allemaal nog gebeuren om te komen tot volledige emancipatie? 

Beeld & Geluid presenteert Van Flikkers tot Queers, dè nieuwsquiz over het verleden, heden en de toekomst van de lhbtq-emancipatie in Nederland. De presentatie is in handen van Harm Edens.

Maak je op voor een avond terugkijken en vooruitblikken op de emancipatie van lhbtqia+’ers in Nederland. Waar komen we vandaan, welke mijlpalen hebben we al bereikt en wat moet er allemaal nog gebeuren om te komen tot volledige emancipatie? Wat ging en gaat er goed en wat nog helemaal niet? Een quiz vol humor en hilariteit maar met een serieuze ondertoon. 

Jij bent de kandidaat in deze quiz. Aan de hand van filmpjes en nieuwsberichten uit de collectie van Beeld & Geluid speel je op je smartphone drie rondes over de geschiedenis, het heden en de toekomst van de lhbtqia+-emancipatie. 

Presentator Harm Edens wordt op het podium bijgestaan door een panel van drie wijzen. Wie dat zijn houden we nog even geheim.

Harm Edens (Enschede, 1961)

 Programmamaker, scenarist, columnist, dagvoorzitter en spreker/beroepsouwehoer; net als zijn karakter is Harm Edens verrassend veelzijdig: geestig, scherp en alert, maar altijd inhoudelijk. Harm is nieuwsgierig geboren en windt nergens doekjes om. Zijn belangrijkste drijfveer: onvervalst contact maken met zijn publiek. Harm presenteert al ruim 28 jaar de satirische quiz Dit Was Het Nieuws. In 2022 maakte hij de podcast En ze leefden nog gay en gelukkig: het sprookje van de LHBTI+ vrijheid in Nederland.