Met blote handen en houten ogen maakt Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. 'Hands up!' is een vrolijke, woordloze voorstelling boordevol muziek. Vanuit een groot blauw decor beleven de poppen hun avonturen en vertonen ze hun kunsten. Een stoere hond, twee jongleurs, een koe met een eetprobleem, een heel kinderkoor en vele anderen passeren de revue. En uiteraard is het beroemde poppetje van Sesamstraat ook van de partij. Het publiek (jong en oud!) vergeet al snel dat het naar twee handen zit te kijken.

Groep: 3 t/m 5
Discipline: beeldend theater
Duur: 50 minuten
Capaciteit: 180 leerlingen
Kosten leerling: 6,50 euro

Leo Petersen

Poppenspeler Leo Petersen (1974) maakt al sinds 1995 voorstellingen en filmpjes met zijn simpele, minimalistische poppen die enkel bestaan uit blote handen en houten ogen.

Wat begon als een studieproject met twee piepschuim ballen groeide uit tot een act waarmee Leo inmiddels bijna de hele wereld over reist. Hij trad op in theaters van New York tot Tokyo en speelde op festivals van Barcelona tot Lowlands. Zijn filmpjes zijn, naast Sesamstraat, uitgezonden in Noorwegen, Canada, België en Zwitserland.