Pride & Prejudice de Musical

Anouk Maas, Tessa Sunniva van Tol, Anouk Snel, Kemy Hooimeijer en Iris Verhaak
Klassiek liefdesverhaal van Jane Austen, vanuit vrouwelijk perspectief bekeken, met 'eigentijdse, melodieuze muziek'
Di. 20 Feb 2024 20:00
Di. 20 Feb 2024
20:00
  • Di. 20 Feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

De eigengereide Elizabeth Bennet neemt geen blad voor de mond 

Pride & Prejudice, het klassieke liefdesverhaal van Jane Austen, is dinsdag 20 februari voor het eerst als musical te zien in Enschede. In een frisse bewerking, met een all female cast, met onder anderen Anouk Maas, Tessa Sunniva van Tol en Anouk Snel. 

Het boek dat Jane Austen in 1813 schreef vertelt het verhaal over de vijf Bennet-zussen, die door hun moeder opgevoed worden met maar één doel: het vinden van de juiste man om hun toekomst veilig te stellen.

Als de rijke vrijgezel Charles Bingley in hun omgeving komt wonen, zijn de zussen in alle staten. Hij nodigt ze uit voor een bal, waar Elizabeth Bennet de zelfingenomen Fitzwilliam Darcy ontmoet. Ze is onder de indruk, maar bepaalt dan dat zij zélf over haar toekomst wil beslissen.

In deze musicalversie van het verhaal dat al vele malen is verfilmd, geven de vijf actrices vorm aan de verschillende kanten van Elizabeths personage. De enkel uit vrouwen bestaande cast laat zien dat nu de vrouwen aan zet zijn! 

Deze musical beleeft zijn wereldpremière in januari in Nederland. Daarna gaat Pride & Prejudice naar de Verenigde Staten. 

Het verhaal van de musical
Elizabeth Bennet heeft een mening over alles en iedereen: haar vier zussen, haar ouders, haar buren, eigenlijk ontkomt heel Engeland tijdens het strikte Regency-tijdperk niet aan haar scherpe blik en genadeloze oordeel. Ze is te trots om aan haar opinies te twijfelen, totdat ze in de knappe maar scherpzinnige Mr. Darcy haar gelijke ontmoet. En precies hij bekent onverwacht de liefde aan haar. 

Pers
Een musical vol ''eigentijdse, melodieuze muziek en de actrices zijn vocaal sterk. Vooral Anouk Maas (als Elizabeth) en Tessa Sunniva (als zus Jane) imponeren met hun solo's'', aldus de Volkskrant. NRC: ''De musical werkt inhoudelijk en qua vorm goed: het spel is snel, soepel en vaardig met fijne choreografie. ''
''Er zit beslist veel humor in en mooie liedteksten'', oordeelt de Theaterkrant.

Musicalweb.nl voegt daaraan toe: ''Laat je opnieuw meenemen door dit verhaal en laat je leiden door Elizabeth. Uiteindelijk is de boodschap van de musical erg mooi: houd van jezelf. Dat is, als we Elizabeth Bennet mogen geloven, een flinke klus, maar een die het zeker waard is.''

Interview met Tessa Sunniva van Tol
Lees HIER een interview met Tessa Sunniva van Tol: ‘Pride & Prejudice de Musical is fris, maar ook herkenbaar’

Bestandteil von

'Elizabeth is het meest kostelijke wezen dat ooit in druk is verschenen'

Jane Austen zelf over de hoofdrolspeelster uit haar boek Pride and Prejudice

Guthaben

Cast: Anouk Maas, Tessa Sunniva van Tol, Anouk Snel, Kemy Hooimeijer en Iris Verhaak. Script en liedteksten: Jeremy Baker. Muziek: Fons Merkies en Laurens Goedhart. Regie: Wesley de Ridder. Decor- en kostuumontwerp: Kathelijne Monnens. Producent: Michiel Morssinkhof.

Anouk Maas speelde/speelt hoofdrollen in de musicals Disney’s Beauty & the Beast, The Sound of Music, Hair en Shrek, is op tv te zien als presentatrice van Nickelodeon en actrice in GTST, Tessa Sunniva was finalist in Op Zoek naar Maria, speelde hoofdrollen in de musicals Anastasia, Disney’s The Little Mermaid en in Duitsland Disney’s Tarzan, Anouk Snel speelde onder meer in Amélie de Musical. Kemy Hooimeijer zong onder meer in Amerika, Amerika en Iris Verhaak was te horen in het project De nieuwe lichting doet auditie.