Mijn buik vol van de liefde

Marlijn Weerdenburg
Zangeres, songwriter, actrice en presentatrice komt met haar meest persoonlijke (liedjes)programma tot nu toe
Di. 16 Apr 2024 20:30
Di. 16 Apr 2024
20:30
  • Di. 16 Apr 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Marlijn zingt de longen uit haar lijf. Ze deelt haar pijn, maar ook haar dankbaarheid 

Nederland kent haar (vooral) van haar rol als Danni Lowinski in de gelijknamige tv-serie. Maar Marlijn Weerdenburg is zoveel meer dan actrice. Ze is zangeres, schrijft haar eigen liedjes, is presentator en entertainer. Vrijdag 22 maart staat ze met haar programma Mijn buik vol van de liefde in De Kleine Willem.

Mijn buik vol van de liefde is haar meest persoonlijke theaterprogramma tot nu toe. 2021 was een heftig jaar voor Weerdenburg. Ze verloor haar moeder, terwijl ze zwanger was van haar tweede kindje. Al deze grote emoties stopte ze in de nummers op haar album SAMEN. In Mijn buik vol van de liefde zingt ze de longen uit haar lijf. Ze deelt haar pijn, maar ook haar dankbaarheid en belicht het leven van alle kanten. 

Als baby kon Marlijn eerder zingen dan praten, als klein meisje stond ze met de borstel in haar hand voor de spiegel te zingen. Muziek was het vertrekpunt, verhalen vertellen is het geworden. Of ze nu een programma presenteert, haar eigen liedjes zingt, of in een musical speelt, het verhaal is leidend. Soms haar eigen verhaal, soms verhalen van anderen.

Ze speelde Diana in de musical Diana & Zonen, presenteerde programma’s (Moltalk, DNA Onbekend) en was Maria in The Passion 2023. In maart 2020 verscheen haar debuutalbum Marlijn, waarvoor ze samenwerkte met onder anderen Herman van Veen, Izaline Calister, Paul de Munnik, Daniel Lohues en Bertolf. In 2024 komt haar nieuwe album Mam uit, met liedjes waarin het jaar na de dood van haar moeder centraal staat.

Marlijn wordt in Mijn buik vol van de liefde begeleid door pianist Patrick van Herrikhuyzen.

Bestandteil von

'Ik wilde voelen wat het overlijden van mijn moeder met me deed, maar het kindje hield me tegen'

Marlijn Weerdenburg