Laatbloeiers

Club Classique I Nhung Dam
Een heerlijke en muzikale ode aan alle laatbloeiers. Het is nooit te laat om te bloeien!
Mi. 19 Feb 2025 20:30
Mi. 19 Feb 2025
20:30
  • Mi. 19 Feb 2025
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Een heerlijke viering van het niet weten, het buitenbeentje zijn, het ongemakkelijke… 

Drie zelfverklaarde laatbloeiers brengen een ode aan het leven. Ze zijn toch al laat met dat bloeien. Laat voor alles en vaak ook nog ietwat onhandig. Dan maar de schaamte voorbij en terug naar de oorsprong. 

We rennen door het leven, de duivel zit ons op de hielen. We kijken zelden om. We jagen successen na, denken dat ons leven ervan af hangt. Maar zijn deze doelen niet de maatstaf van een ander? Van die krankzinnig snel draaiende maatschappij? Het moet altijd beter. Vooral snel weer door. En als je wel een keer omkijkt, dan zie je dat je ‘de boot hebt gemist’. 

Maar is dat wel zo? Wat als de boot missen eigenlijk het beste is dat je kon overkomen? 

In een virtuoos programma vol herkenbare flaters en onverwachte wendingen, lopen muziek en tekst naadloos in elkaar over. We omarmen onze oorsprong en geven de westerse muziek ook een Aziatische slag mee. Een heerlijke viering van het niet weten, het buitenbeentje zijn, het ongemakkelijke… Het is nooit te laat om te bloeien, bloei met ons mee! Woensdag 19 februari in De Kleine Willem in Enschede: Laatbloeiers!

Guthaben

Nhung Dam – Spel, Tekst & Zang 
Myrthe Helder – Spel & Viool
Leonard Besseling – Spel & Cello 
Koos Terpstra – Tekst & Regie 

Wie is Nhung Dam?

Nhung Dam is een meester in verhalen vertellen, ze weet werelden te scheppen, legt er een vergrootglas op, virtuoos, vol zelfspot en ontroering. Met een onvermoeibare blik kijkt Nhung naar deze wereld, waarbij ze ook zichzelf niet buiten schot laat. Bekend van tv-series o.a. Dertigers en KLEM en het theaterstuk De Bananengeneratie. Haar vorige theatersolo “Nhung geeft zich bloot” werd vol lof in de pers ontvangen. Voor de voorstelling Laatbloeiers bundelt zij de krachten met theatermakers Myrthe Helder (violist) en Leonard Besseling (cellist) die samen het kloppend hart vormen van Club Classique.

Club Classique kom je overal tegen: in het theater, om de hoek in het café, thuis op de buis of zomaar in het wild op een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Naast een aantal vaste series touren ze regelmatig door het land. Daarnaast zijn ze een graag geziene gast op radio en TV, zoals in het programma Podium Klassiek.

Nhung Dam is een multitalent die niet onder één noemer te vangen valt. Ze werkt als actrice, schrijver en columniste. Bekend om haar virtuositeit en energie op het toneel, waarvoor ze tevens haar eigen nummers maakt en zingt. Nhung speelde bij diverse toneelgezelschappen (o.a. Theater Oostpool) en is regelmatig te zien in tv-series en films (o.a. Dertigers, Klem). Daarnaast staat ze met haar solovoorstellingen in de schouwburgen en op festivals. 

Nhung schreef diverse toneelstukken, die tevens internationaal zijn geproduceerd. Haar debuutroman Duizend vaders verscheen bij uitgeverij De Bezige Bij. Bekroond met de prijs voor het Beste Groninger Boek 2018. Voorjaar 2023 verscheen haar tweede roman Definitie van liefde.

Wekelijks is haar column in het Noordhollands Dagblad en Dagblad van het Noorden te lezen. Momenteel is ze op tournee met haar succesvolle nieuwe solovoorstelling Nhung geeft zich bloot.