Overkill

Martijn Koning
wo 23 okt 2024 20:30
wo 23 okt 2024
20:30

Wie kan je beter begeleiden dan iemand die misschien ook in het duister tast, maar je toch een lach op het gezicht weet te toveren?

Dit jaar is Martijn Koning weer onderweg met zijn nieuwste voorstelling 'Overkill', een reis langs theaters die bol staat van zijn kenmerkende stijl en humor. Martijn, bekend als cabaretier, columnist, tekstschrijver en podcastmaker, is een meester in het doordenderen door de actualiteit en het alledaagse leven.

Hij schudt de zaken van zich af en drijft er graag de spot mee. Martijn heeft een talent om kleine dingen enorm op te blazen, terwijl hij grote zaken liefst achteloos in een bijzin noemt. Maar waar hij echt in uitblinkt, is zijn fascinatie voor dieren. Van majestueuze bultrugwalvissen tot de kleinste haarfollikelmijt, Martijn neemt ze allemaal onder de loep en weet er met zijn humor mee aan de haal te gaan.

Op woensdag 23 oktober staat Martijn Koning in De Kleine Willem in Enschede met 'Overkill'. Een avond waarin zijn onmiskenbare charme en energie samenkomen in een show die zowel nieuwe sprookjes creëert als de wereld om ons heen op geheel eigen wijze uitbeeldt. Zoals NRC eerder schreef over Martijns vorige voorstelling "Appeltjes Schillen": 'Wat gebleven is, is de onmiskenbare charme en energie van zijn optreden. Hij creëert nieuwe sprookjes, dialogen en beeldt al die werelden uit.'

Beluister ook de Knorrepodcast, de podcast van Martijn Koning waarin comedians nieuw grappig materiaal op elkaar uitproberen en ouwehoeren over van alles en nog wat.

“Met schuimend spelplezier zet Koning zijn verbazing en overtuigingen neer”

NRC