Loet Koreman

Blikvangers (1+)

De Stilte
Voor de allerkleinsten. Het leven was zó ongerept, dat nieuwsgierigheid geen last had van angst of boosheid.
zo 11 mei 2025 15:00
zo 11 mei 2025
15:00
  • zo 11 mei 2025
    15:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Ontdekken was een peulenschil

Ooit was de wereld onbevangen. Het leven was zo puur en onaangetast dat nieuwsgierigheid niet werd gehinderd door angst of boosheid.

Het perspectief van een kind, een baby, een dreumes, een peuter - alles was nieuw door hun ogen.

Hun blik op de wereld was net zo ongerept als de wereld zelf. Het geluid van water, de beweging van alles om hen heen, de natuur sprak zonder woorden. Het ontdekken was moeiteloos, elke aanraking was het begin van een nieuw avontuur.

In deze voorstelling voor de allerkleinsten nemen twee dansers en een muzikant zowel de kleintjes als de volwassenen mee terug naar die tijd van onschuld, met ongewone instrumenten en ontmoetingen die vanzelfsprekend lijken omdat ze simpelweg bestaan. Mis het niet op zondag 11 mei in het Muziekcentrum in Enschede: "Blikvangers (1+)".

Credits

Muziek, Helene Jank
Dans, 2 dansers van de Stilte
Choreografie, Gertien Bergstra en Femke Somerwil
Vormgeving, Bert Vogels
Concept, Helene Jank, Gertien Bergstra en Femke Somerwil

Dansgezelschap de Stilte opereert vanuit Breda en wil met meerduidige voorstellingen, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen.

Helene Jank is zangeres, multi-instrumentaliste, componiste en maakster van hedendaagse muziek-theaterwerken. Femke Somerwil en Gertien Bergstra zijn sinds de start van de Stilte verbonden aan het gezelschap en hebben een onvoorwaardelijke liefde voor de creatie van dans voor kinderen.