Merlijn Doomernik

Boompje Beestje

Boban Benjamin Braspenning
Een muzikale cabaretshow over woningnood van kersvers cabarettalent Boban Benjamin Braspenning
vr 4 okt 2024 20:30
vr 4 okt 2024
20:30
  • vr 4 okt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Boban is het luchtigere, veelzijdigere broertje van Peter Pannekoek

Boban Benjamin Braspenning is een kersvers cabarettalent. Hij bestormt de theaters met “Boompje, Beestje”: een muzikale cabaretshow over woningnood.  

Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak en als afgestudeerd econoom en ethicus, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.  
 
Boban speelt “Boompje, Beestje” overal waar je geen huis kunt vinden. Precies! Door hééél het land. Dus kom kijken en ga huilend (van het lachen) naar huis (als je die hebt).  Vrijdag 4 oktober in De Kleine Willem in Enschede: Boompje Beestje

Wie is Boban

Boban Benjamin Braspenning (1994) is winnaar van de jury- als publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij was te zien bij De Slimste Mens, Spijkers met Koppen en ging viraal op Dumpert. Daarnaast is hij schrijver van een kinderboek over banken, wat hij presenteerde in Koninklijk Theater Carré. 

 

“Een veelzijdig multitalent met een jaloersmakend goed debuut”

Theaterkrant 2023