Op visite bij...

Isabel Pronk
Mezzosopraan Isabel Pronk neemt je mee door een nacht vol eenzaamheid en donkerte.
zo 15 dec 2024 11:00
zo 15 dec 2024
11:00
  • zo 15 dec 2024
    11:00
    Incl. garderobe, koffie/thee met stukje taart
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Een muziektheatraal concert voor hen die durven te dwalen  

“Als het donker wordt, en ik alleen ben, kan ik weer van voren af aan.  
Gebutst en gehavend. Tikkeltje broos. Dat wel.”  
 
Mezzosopraan en actrice Isabel Pronk neemt het publiek mee door een nacht waarin de hoofdpersoon voor het eerst in tijden weer voelt wat eenzaamheid en donkerte is.

Met monologen geschreven in samenwerking met schrijfster Amanda Payne en begeleid door pianotrio wordt dit verhaal verteld via muziek van onder andere Astor Piazzolla, Kurt Weill en Wende Snijders. Speciaal voor Isabel componeerde Sarah Neutkens een nieuwe liedcyclus die het holst van de nacht zal vormen. Een bijzonder concert over eenzaamheid, kracht, kwetsbaarheid, samenzijn en terugkeren naar (je eigen) licht.  

Onderdeel van

Een innemende persoonlijkheid die vastberaden en gretig haar verhaal vertelt op het podium. Haar warme stem, goed gevoel voor tekst in combinatie met een vleugje theater zijn de perfecte ingrediënten voor een boeiende avond.

Credits

Isabel Pronk, sopraan 
Amanda Payne, schrijver 

De klassieke kickstart van je zondag: zes concerten, in twee verschillende zalen, waar je kennis maakt met jonge getalenteerde musici.

Je wordt verwelkomd met koffie/thee en een smakelijk taartje terwijl je op visite bent bij getalenteerde musici, waaronder leden van Dutch Classical Talent, voormalige leden van de Concertgebouworkest academie en winnaars van de Nederlandse Muziekprijs. 

Elk concert nemen de musici je mee in hun eigen muzikale wereld, waarbij zij meer vertellen over de achtergrond van de muziek. Deze intieme concertserie op zondagochtend biedt een ontspannen manier om klassieke muziek in slechts een uurtje te ontdekken. 

 

Programma

Muziek van onder andere Astor Piazzolla, Kurt Weill, Wende Sneijders en een nieuw werk van Sarah Neutkens