Nieuws

Tile medium
Gepubliceerd op zo 27 nov 2022

Uit het niets van Pieter Derks is actueel, scherp en verrassend

WOENSDAG 7 DECEMBER / WILMINKTHEATER - Bijna iedereen houdt van Pieter Derks. Van de Telegraaf tot de Volkskrant, van NRC tot AD, allemaal belonen zij Uit het niets met vier sterren. Volgens laatstgenoemde krant is Derks met 'zijn verfrissende, mild-ironische kijk op de actualiteit' zelfs toe aan de laatste stap: de oudejaarsconference op tv.

Lees verder
Tile medium
Gepubliceerd op za 26 nov 2022

'Hotel Spijkers biedt een bijna criminele overdaad aan schoonheid'

VRIJDAG 2 DECEMBER / DE KLEINE WILLEM - 'Een mensenleven in liederen'. Dat is één van de vele lovende beschrijvingen van Hotel Spijkers, het derde theaterconcert van Ashton Brother Joost Spijkers. Goed voor vier sterren in de Volkskrant, vier in Trouw en vier in NRC. Een andere beschrijving: 'Hotel Spijkers biedt een bijna criminele overdaad aan schoonheid'.

Lees verder
Tile medium
Gepubliceerd op vr 25 nov 2022

Bij Snowponies komen kerstfans en kersthaters aan hun trekken

DINSDAG 29 NOVEMBER / WILMINKTHEATER - 'Een dolkomische kerstrevue' en 'Misschien wel het leukste kerstfeestje van het jaar'. Publiek en recensenten (van respectievelijk Trouw en AD) hebben vorig jaar genoten van Snowponies van de Alex Klaasen Revue. Hoe mooi is het daarom dat de voorstelling ook dit seizoen nog te zien is.

Lees verder
Tile medium
Gepubliceerd op do 24 nov 2022

Zoete aftrap voor magische kerstmusical Scrooge

ZONDAG 25 DECEMBER TOT EN MET ZONDAG 1 JANUARI / MUZIEKCENTRUM - De kop is eraf voor Scrooge. Deze week werd de eerste repetitie met volledige cast gehouden voor de magische kerstmusical. Maar vóór regisseur Jasper Verheugd zijn ploeg aan het werk zette, was er eerst taart, die hoofdrolspeler Finn Poncin mocht aansnijden.

Lees verder
Tile medium
Gepubliceerd op do 24 nov 2022

Bejubeld Verdriet is het ding met veren toont alle facetten van rouw

DONDERDAG 1 DECEMBER / WILMINKTHEATER - Een veelgeprezen boek staat niet automatisch garant voor een hoogstaande voorstelling op basis van dat boek. Maar in het geval van Verdriet is het ding met veren - geschreven door Max Porter, op toneel gezet door Theater Rotterdam - is er succes op papier én op de planken.  Met vijf sterren van Trouw en de Volkskrant.

Lees verder
Tile medium
Gepubliceerd op wo 23 nov 2022

Schilder mee tijdens Kennie Bennie’s Kerstrevue

9, 10, 11, 15, 16, 17 en 18 DECEMBER / DE KLEINE WILLEM - Tijdens Kennie Bennie’s Kerstrevue kunnen bezoekers ter plekke een impressie schilderen van de revue. De makers worden helemaal vrijgelaten hoe ze dat doen. Aan het einde van de avond worden de schilderijen voor een leuke (kleine) prijs voor een goed doel verkocht aan iemand uit het publiek.

Lees verder