BANNINK & JAN ELSINK 

Door Ton Ouwehand 
  
Overdreven veel heeft Jan Elsink, de jongere broer van Henk niet met Harry Bannink gespeeld. Ze kwamen elkaar tegen in de studio’s. Er was wel eens een trombonist nodig voor Vrij Entree en werd Jan altijd gevraagd. 
In het stukje ‘Henk Elsink moest er snel vandoor’, staat te lezen dat Jan Elsink als tweede jaars trombonestudent van het Enschede Conservatorium van de Janninksweg 7 in Enschede naar westen van het land vertrok en aan zijn studievriendin Margriet Hoek opperde dat zij bij moeder Elsink een kamer zou huren.  
Hij wilde naar het westen, hij wilde naar de plek waar de lichte muziek zich afspeelde. Maar die kans kreeg hij van Harry Bannink. ‘Harry had samen met Annie M.G. Schmidt de musical Heerlijk Duurt het Langst geschreven. Hij had voor het begeleidingsorkest een trombonist nodig. Hij vroeg aan Henk: is dat niet iets voor je broer? 
Nou, of dat wat was. Het was mijn eerste klus in het westen van het land. Te danken aan Harry. En die zat zelf de eerste tijd als pianist in de orkestbak.’