Nationaal Theaterweekend

Voor maximaal € 10,00 naar het theater!


Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede neemt deel aan het Nationaal Theaterweekend. Het laatste weekend van januari 2020 staat in het teken van het Nationaal Theaterweekend. Wij bieden u dit weekend een gevarieerd en aansprekend programma voor max. €10,00 per voorstelling.  

Let op: het is niet mogelijk om reeds gekochte Blind Date kaarten van het Nationaal Theaterweekend te ruilen / terug te brengen en er wordt geen restitutie verleend op de gekochte kaarten.

Ruim 50 theaters verspreid over het land zetten de deuren wagenwijd open om aan iedereen te laten zien hoe mooi het is om naar het theater te gaan. 

Programma 2020


Bezoek tijdens het Nationaal Theaterweekend een van de voorstellingen en concerten of kom op zaterdag 25 januari in onze foyer genieten van een prachtig randprogramma!

Het gratis toegankelijke randprogramma (i.s.m. Patrick Jonkman) in de foyer begint al 's middags om 12:00 uur en laat de experimentele kant van de synthesizer zien met optredens van local heroes  Acheface, Hmisu, Mike Lee Birds; ’s avonds speelt ook Nebenprodukt nog een set als voorprogramma van de liveband. DJ Dwars zal zowel in de middag als avond de greatest synthesizer hits door de foyer knallen! Daarbij voegt The C-men met zijn visuals een extra dimensie toe aan deze optredens. Naast dit muzikale spektakel kun je in de middag met uitleg zelf aan de slag met modular synthesizer en andere DIY (Do it Yourself) installaties, ervaar hoe het werkt!  Voor wie meer achtergrond wil over het fenomeen synthesizer, zijn er documentaires te volgen (o.a. “Planet Elektro” van Leo Blokhuis) en een lezing van popdocent Arris Roordink over het belang van synthesizers in de popmuziek.

Bekijk hier het volledige programma voor 2020:


Over de initiatiefnemers


Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. Deze twee fondsen hebben de handen ineengeslagen om een impuls te geven aan de Nederlandse theatersector met een weekend waarin het vak wordt gevierd. “Het is prachtig dat het publiek de kans krijgt om tijdens dit speciale weekend een gevarieerd en aansprekend programma te bezoeken in het theater in de buurt”, aldus Albert Verlinde, voorzitter van het in 2013 opgerichte NTF. Doel van het initiatief is de versterking van de band tussen publiek en de podia in de directe omgeving. De BankGiro Loterij onderkent de belangrijke rol van theaters in het cultuurlandschap van Nederland en stelt de organisatoren graag in staat om het weekend een vliegende start te geven.