Licht uit, spot aan voor het mbo Vakmanschap!


Ook dit schooljaar stond weer bol van de unieke prestaties van onze makers en doeners in Twente! Het was de hoogste tijd om dit vakmanschap weer eens goed te vieren. Daarom werden studenten, docenten en leerbedrijven deze avond in de schijnwerpers gezet in het Wilminktheater in Enschede.

Mbo-studenten leveren een belangrijke bijdrage aan een goede toekomst van de Twentse economie en ROC van Twente richtte daarom de spotlights op deze makers en doeners van straks. In een spectaculair avondvullend programma werden veel studenten, maar ook docenten en leerbedrijven toegesproken, toegezongen, geëerd en verrast.

Om ondernemerschap en talent onder studenten te stimuleren en te belonen, reikten wethouders van de gemeente Almelo (dhr. Eugène van Mierlo), Enschede (dhr. Harmjan Vedder) en Hengelo (mevr. Marie-Louise Luttikholt) tijdens Vier het Vakmanschap ‘mbo awards’ uit aan in totaal 10 studenten van ROC van Twente. Bestuurders van de drie gemeenten benadrukten tijdens de avond de grote en belangrijke rol die vakmensen, en daarmee ook het mbo en zijn studenten, hebben in onze samenleving, economie en het onderwijs. De 10 studenten gingen naar huis met een oorkonde, een beeldje én een cheque van € 1.000 om te investeren in een aanvullende opleiding of cursus.

“We hebben op 4 juni 2024 samen met (het creatieve team van) Wilminktheater ons prachtige event Vier het Vakmanschap krachtig kunnen neerzetten waarin we uitblinkende studenten, inspirerende docenten en onderscheidende stagebedrijven eens flink in het zonnetje hebben gezet; een event waarbij het vakmanschap niet alleen gevierd maar ook zeker getoond werd!” - Bert Dikken

Klik hier voor de aftermovie!