Wilminktheater wordt bioscoop

Overweldigende cinemascope-films op klassieke meesterwerken

Donderdag 17 maart presenteert het New European Ensemble (NEUE) Symphonic Cinema, de unieke concertvorm van cineast Lucas van Woerkum! Schitterende filmverhalen vloeien tijdens deze bijzondere avond samen met meesterwerken uit de klassieke muziek. 

Tijdens het concert verandert de Grote Zaal van het Muziekcentrum in een bioscoop. Beelden op het grote filmscherm worden live aangepast aan de cadans van het orkest, zodat ze synchroon lopen met de muziek. Zo wordt een kunstwerk gecreëerd waarin beeld en geluid tot een eenheid in elkaar vloeien. 

"Het ensemble klonk als een klok, transparant, dynamisch en echt fantastisch. En de films van Van Woerkum zijn zeer esthetisch, gepolijst en met liefde gemaakt" - bezoeker 

"Bij deze bijzondere mengvorm van muziek en live film editen, kunnen de solisten zich volledig storten op de muziek en wordt de film aangepast aan de dynamiek en het tempo van de spelers - anders dan bij filmconcerten zijn de musici niet gebonden aan de wetten van de film en vrij om op te gaan in de muziek'' - Gert Gering - muziekprogrammeur 

EEN UNIEKE BIOSCOOPERVARING MET LIVE MUZIEK EN DE MOGELIJKHEID OM GEBRUIK TE MAKEN VAN EEN BORRELARRANGEMENT

The Echo of Being / Mahler: AANVANGSTIJD 19.00 uur 

De avond start met de voorstelling The Echo of Being, waarin componist Gustav Mahler centraal staat. Het filmscript is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler. Het reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. 

Pauze-arrangement: 20.00 - 21.00 UUR

Om de avond compleet te maken kunt u optioneel een 'klinkend arrangement' boeken. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u alvast genieten van een luxe thee/koffie arrangement met zoetigheden en tijdens de pauze wordt u verwend met hapjes en een drankje. U kunt dit arrangement bijboeken bij uw ticket(s). De kosten voor dit arrangement zijn 8,25 euro per persoon. 

Meer informatie over het arrangement vindt u hier. 

Daphnis & Chloé / Ravel: AANVANGSTIJD 21.00 UUR 

De avond vervolgt met de impressionistische muziek voor een ballet waarin Ravel prachtig gestalte gaf aan de sensuele en broeierige sfeer van de oud-Griekse herders-idylle Daphnis & Chloé. In de interpretatie van Van Woerkum wordt de zoektocht naar ware liefde bemoeilijkt doordat Chloé zich verliest in uiterlijk vertoon en narcisme. Het is aan Daphnis om Chloé te laten inzien dat onder haar masker een kwetsbaar en liefdevol persoon schuil gaat. 

 

Bestel uw kaarten: € 15,00 per film
en nu beide films voor € 27,50