Vrij entree

Henk Elsink & Leen Jongewaard 
 
Door Ton Ouwehand 
  
Als Henk Elsink in 1967 Leen Jongewaard ontvangt is deze een buitengewoon bekende Nederlander. Hij speelt de kruidenier in de succesvolle eerste Nederlandse musical Heerlijk Duurt het Langst van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Hij speelt een dubbelrol van Gerrit en Opa in de razend populaire tv-musical van Annie & Harry: Ja Zuster Nee Zuster. 
Als hij Elsinks gast is heeft hij net de Gouden Televizier Ring gekregen voor zijn aandeel in Ja Zuster Nee Zuster. 
Elsink en hij zingen een medley van zijn succesnummers ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Kom Kees’, ‘M’n Opa’, ‘De Ouwe Jacob’ en ‘Niet met de deuren slaan’.  Tony van Verre voorzag die van nieuwe teksten op Leens huid geschreven over beroemd zijn en vergankelijkheid. 
  
Drummer Chris Dekker, lid van het combo van Harry Bannink heeft Leen Jongewaard goed gekend. ‘Ik heb hem vaak begeleid. Bij Ja Zuster Nee Zuster, op zijn soloelpee Leen Al-Leen, bij ’t Schaep met de 5 Pooten. En hier natuurlijk ook. Leen was een enorm talent.  Maar hij was anders dan al die artiesten die zo genoten van hun populariteit. Leen was daar niet zo op uit. Hij was een beetje teruggetrokken. In feite een heel serieuze man.’