Viering van 75 jaar Universiteitsfonds Twente in het Wilminktheater


Het Wilminktheater had de eer om het 75-jarig bestaan van de Stichting Universiteitsfonds Twente te vieren. Deze bijzondere mijlpaal bracht 200 enthousiaste gasten samen voor een dag vol herinneringen, inspiratie en vooruitblikken. Het evenement, compleet met een heerlijke lunch, smakelijke hapjes en een feestelijk buffet, was een waardige viering van een fonds dat een cruciale rol heeft gespeeld in de academische ontwikkeling van Twente.

Een rijke geschiedenis van ondersteuning en groei

De Stichting Universiteitsfonds Twente heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot 1948. In dat jaar verenigden ondernemers en overheden zich om gezamenlijk te lobbyen voor de komst van een hogeschool in Noord-Oost Nederland. Hun inspanningen resulteerden in de oprichting van de Technische Hogeschool Twente in 1961. Sindsdien is de stichting een onmisbare steunpilaar gebleven voor de universiteit en haar academische gemeenschap, mede dankzij de genereuze donaties van het bedrijfsleven en particulieren.

Betrokkenheid en donaties: U maakt dit mogelijk!

De voortdurende ondersteuning van het Universiteitsfonds is essentieel voor de bloei en groei van de Universiteit Twente. Dankzij de donaties kunnen talloze initiatieven en projecten gerealiseerd worden, die bijdragen aan de academische excellentie en innovatie van de universiteit. De viering van het 75-jarig bestaan was dan ook een eerbetoon aan alle donateurs en betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Een inspirerende viering in het Wilminktheater

De viering in het Wilminktheater begon met een warme ontvangst en een uitgebreide lunch, gevolgd door een programma vol inspirerende toespraken en presentaties. De middag bood de gelegenheid om herinneringen op te halen en vooruit te kijken naar de toekomst van het fonds en de universiteit. De dag werd afgesloten met een feestelijk buffet, waar de aanwezigen konden genieten van heerlijke gerechten en waardevolle gesprekken.

Het Wilminktheater kijkt met trots terug op een geslaagd evenement ter ere van het 75-jarig jubileum van de Stichting Universiteitsfonds Twente. De viering was niet alleen een moment om het verleden te eren, maar ook om de toekomst te omarmen. Wij danken alle gasten voor hun aanwezigheid en hun voortdurende steun, en kijken uit naar vele jaren van samenwerking en succes.