Sinds een aantal weken lopen er studenten vanuit de opleiding Muziektheater van Codarts Rotterdam stage bij het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede! Zij zullen aan het einde van het jaar te zien zijn in de online kerstproducties Santa's Revue, The Christmas Night en Scrooge!

Vlog Codarts #1

Hierbij de eerste update/vlog vanuit de Codarts studenten met betrekking tot alle voorbereidingen voor de komende kerstproducties. De komende weken zullen wij jullie elke dinsdag een nieuwe vlog laten zien vanuit de studenten van Codarts. De studenten nemen je mee in alle voorbereidingen die nu al gedaan worden voor alle voorstellingen. 

Voor nu de eerste vlog waar alle studenten (Aniek, Isabel, Jip, Juul , Lisa, Lot, Luuk en Melissa) hun eerste avonturen met ons delen. Veel kijkplezier! 

 

Vlog Codarts #2

Net als vorige week staat er een nieuwe vlog van de Codarts studenten voor u klaar. Deze keer stellen ze zich voor en nemen ze u mee naar de repetities van Santa’s Revue en The Christmas Night. Bekijk de vlog hieronder.

Wat voorheen de benaming van de Kerstrevue had, is nu de Santa’s Revue! Een feest met Laus Steenbeeke als kerstman, de Codarts studenten als zijn elfjes en Ellen Röhrman als het oude vrouwtje Dinie Alderink. De revue wordt dit jaar nét wat anders opgezet dan andere jaren, u kunt namelijk een toneelspel aangevuld met revue achtige liedjes, acts en komedie verwachten! Dinie Alderink is een oude dame die al jaren geen bezoek meer krijgt en geen Kerst viert. Hier komt de kerstman samen met zijn elfjes verandering in brengen doordat ze op een dag plotseling door de (ietwat krappe) schoorsteen van mevrouw Alderink verschijnen. Op komische wijze wordt Dinie opgevrolijkt door het chaotische gezelschap. Bruun Kuijt is regisseur van dit spektakel. Dat belooft een gezellige voorstelling te worden! Meer informatie en kaartjes zijn op deze pagina te vinden.

Vlog Codarts #3
Ook deze week is er weer een leuke vlog voor u van de Codarts studenten! Ze nemen u ditmaal mee naar de repetities van Santa's Revue en Scrooge! Veel kijkplezier! 

Afgelopen zaterdag 31 oktober was de eerste repetitie van Scrooge met de 2 kindercasts. De afgelopen weken zijn er aan de hand van de audities, waar de kinderen moesten zingen, acteren en dansen, 18 enthousiaste kinderen geselecteerd voor de musical. Zaterdag hebben ze samen met kinderregisseur Ellen Kremers kennis met elkaar gemaakt en het verhaal van Scrooge doorgenomen. Ook zijn de eerste rollen verdeeld. Daarnaast zijn er ook al wat scenes doorgenomen met de kinderen. 

Vlog Codarts #4

Deze week wordt u meegenomen naar de opnamestudio van Henk Ruiter, pianist en muzikaal leider van The Christmas Night! Ook laten de studenten u zien waar ze vanaf nu repeteren en er is zelfs een kleine sneak preview van de trailer van de Santa's Revue te zien!

Vlog Codarts #5

De voorstellingen beginnen nu echt vorm te krijgen! In deze vlog ziet u beelden van de opnames voor de trailer van SCROOGE en de doorloop van de Santa's Revue in de Kleine Willem! Afgelopen vrijdag, 13 november, was de doorloop. De elven waren erg enthousiast te kunnen optreden voor een publiek en ook Laus liet blijken er zin in te hebben. De doorloop verliep erg goed en met slechts een rondvliegende kerstbal hier en daar en een enkele zin die vergeten werd, was het een erg goede prestatie. Het publiek liet ook blijken enthousiast te zijn en zowel de kerstsfeer als de humor kwamen goed naar voren. Aldus een geslaagde doorloop en een goed vooruitzicht op de finale! Vanaf 10 december is Santa’s Revue live te zien in de Kleine Willem!

Vlog Codarts #6

De repetities voor SCROOGE zijn in volle gang! Afgelopen week zijn de Codarts studenten, acteurs en crew samengekomen voor een scriptlezing. De scenes beginnen al vorm te krijgen! Er wordt hard gewerkt aan de teksten en ook mogen liedjes natuurlijk niet ontbreken in deze musical. Naast acteren en zingen wordt er ook volop gedanst. Het belooft een echt kerstspektakel te worden! Bekijk de vlog voor leuke beelden van SCROOGE! 

Vlog Codarts #7

De studenten nemen u mee naar een repetitie dag. Veel plezier met het kijken naar een dag uit het leven van...!

Vlog Codarts #8
De studenten zijn ontzettend druk met de laatste repetities, want de eerste voorstelling staat al bijna voor de deur! Donderdag treden de studenten op in Santa's Revue. Bekijk de vlog om alvast een sneak peak te krijgen van het toffe decor in de Kleine Willem! 

Vlog Codarts #9
Geniet nog heel eventjes van de Codarts studenten in actie, want hun stage bij het Wilminktheater en Muziekcentrum zit er bijna op! Ze nemen u mee naar de opnames van het Kerst Komt Altijd Concert, de première van Santa's Revue en de try-out van Scrooge. Genoeg leuks om te zien dus! 

Vlog Codarts #10
Helaas is dit de laatste vlog van de studenten! Wat hebben ze het druk gehad de afgelopen maanden en wat een toffe voorstellingen hebben ze neergezet!