Inspiratie en innovatie op het LPB-congres 2023


In het sfeervolle Wilminktheater vond dit jaar het LPB-congres plaats, een evenement dat meer dan 300 deelnemers bijeenbracht voor een grensverleggend programma vol inspiratie en innovatie. Onder de enthousiaste leiding van Erik Dijkstra, bekend als Jakhals, werden de deelnemers meegenomen op een ontdekkingsreis die hun horizon verruimde en hen nieuwe inzichten bood.

Een reis door innovatie en inspiratie

Het programma van het LPB-congres bood een indrukwekkende reeks sprekers die elk hun eigen unieke perspectief deelden. Bart Ensink dompelde de aanwezigen onder in de snelle en fascinerende wereld van Artificial Intelligence, terwijl Mirjam Spitholt haar expertise in gelukskunde deelde. Het verhaal van Albert Jan Kruiter, de bevlogen oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden, raakte een gevoelige snaar, en Michelle van Tongerloo, huisarts in Rotterdam-Zuid en straatarts in de Pauluskerk, wist met haar ervaringen als journalist en arts het publiek te boeien.

Interactieve workshops en boeiende locatiebezoeken

Naast inspirerende presentaties konden de deelnemers hun horizon verder verbreden door deel te nemen aan interactieve workshops en informatieve locatiebezoeken. Hier ontdekten zij hoe Enschede voorop loopt in gebiedsgericht werken, het aanpakken van urgente thema’s en het omgaan met maatschappelijke uitdagingen. Deze sessies boden praktische inzichten en innovatieve oplossingen die de deelnemers konden toepassen in hun eigen werkgebieden.

Een Finale Vol Humor en Luchtigheid

Als kers op de taart zorgde lokaal talent Nathalie Baartman voor een finale vol humor en luchtigheid. Haar optreden was de perfecte afsluiting van een intensieve dag, waarbij zij de deelnemers met een lach naar huis stuurde.

Programmaoverzicht

- Woensdag 22 november 2023: Vanaf 17.00 uur werden de gasten verwelkomd in het stadhuis van de gemeente Enschede. Na aanmelding en een smakelijk buffet startte het avondprogramma, dat duurde tot 23.00 uur.

- Donderdag 23 november 2023: De dag begon om 8.30 uur met een inloop in het Wilminktheater. Na een ochtend vol inspirerende sessies startte het middagprogramma om 13.00 uur op diverse locaties in de stad. De avond werd afgesloten met een feest in Poppodium Metropool vanaf 20.30 uur.

- Vrijdag 24 november 2023: Om 9.00 uur begon het programma opnieuw in het Wilminktheater. Na een ochtend vol Twentse inspiratie en de onthulling van de gastgemeente voor het LPB-congres 2024, werd het evenement afgesloten met een lunch om 13.00 uur, waar deelnemers de kans hadden om na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Het LPB-congres in het Wilminktheater was een groot succes. De combinatie van inspirerende sprekers, interactieve sessies en informele netwerkmogelijkheden maakte het tot een waardevolle ervaring voor alle deelnemers. Het Wilminktheater kijkt met trots terug op dit geslaagde evenement en verheugt zich op toekomstige bijeenkomsten die blijven bijdragen aan innovatie en samenwerking.