Bestelproces

Welke kadobonnen/tegoedbonnen zijn in te wisselen?

U kunt de Wilminktheater Kadobon en de Podiumcadeaukaart via de site, telefonisch en aan de balie inwisselen. VVV bonnen kunnen alleen worden ingewisseld aan de balie. 

Een tegoedbon kan aan de kassa, telefonisch of op onze website verzilverd worden met behulp van de code die op de bon staat weergegeven. 

Zijn er kadobonnen beschikbaar?

Bij de kassa van het Wilminktheater kunt u de Podiumcadeaukaart en de Wilminktheater Kadobon kopen. De Podiumcadeaukaart kunt u ook online bestellen via www.podiumcadeaukaart.nl

Waar kan ik mijn actiecode invullen?

Tijdens het bestelproces op de website kunt u ná het plaatsen van de kaarten in uw winkelmandje uw actiecode invullen.

Hoe lang is de iDeal-link na het bestelproces geldig?

De iDeal-link is vanaf het moment van versturen 12 uur lang geldig.

Wat houden servicekosten in?

In de kaartprijs zijn servicekosten opgenomen, afhankelijk van het type voorstelling of concert. Deze kosten dekken onder andere de garderobe en/of een drankje in de pauze. Voor reguliere voorstellingen of concerten in onze grote zalen bedragen de servicekosten doorgaans € 4,25.

Wat houden boekingskosten in?

Boekingskosten zijn kosten per gemaakte boeking, niet per kaart. Per gemaakte boeking berekenen wij
€2,50 waarmee wij onze administratieve kosten trachten dekkend te krijgen. Onze administratieve kosten bevatten onder andere bankkosten, systeemkosten en personele kosten. Het management van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft er voor gekozen om deze kosten niet per kaartje toe te kennen, maar als een toevoeging per gemaakte boeking. Dit omdat wij deze kosten niet in onze kaartprijzen willen “verbergen” maar transparant weer willen geven voor onze gasten. Bezoekers met een Liefhebber lidmaatschap betalen overigens deze kosten niet.

Ik heb vragen over mijn tickets die ik heb gekocht bij een andere verkoopsite (Ticketmaster etc.). Wat moet ik doen?

Indien u vragen heeft over uw tickets die u via een externe verkoopsite heeft gekocht, kunt u contact opnemen met de klantenservice van desbetreffende verkoopsite. Let op: meer informatie over veilige verkoopsites kunt u vinden op weetwaarjekoopt.nl

‘Weet waar je koopt’  
Pas op voor websites die tickets voor een hoger bedrag aanbieden! Waar moet ik op letten als ik online tickets koop? 

Soms kunt u op bepaalde websites tickets voor voorstellingen of concerten kopen, waarbij het lijkt alsof u rechtstreeks bij het theater boekt. Er bestaan echter behoorlijk veel websites, die opgekochte tickets voor een hoger bedrag aanbieden. Daarbij worden dan vaak ook nog hoge ‘servicekosten’ berekend. Het gaat meestal om voorstellingen van bekende cabaretiers, maar het kan voorkomen bij alle voorstellingen.

Het kan bovendien ook zijn dat het om ongeldige of dubbel verkochte tickets gaat, en dat u dus geen toegang kunt krijgen tot de voorstelling.

Op www.weetwaarjekoopt.nl kunt u altijd nakijken of een website op de zwarte lijst staat. Hier staan bovendien ook de officiële verkooppunten vermeld, waar u veilig tickets kunt bestellen voor het juiste bedrag.

Als u via het theater boekt, weet u in elk geval zeker dat u niet teveel betaalt en toegang heeft tot de voorstelling. Dit voorkomt grote teleurstellingen!

LET OP: Is een voorstelling uitverkocht en wilt u deze toch nog heel graag bezoeken? Belt u met de kassa van het Wilminktheater als u op een wachtlijst geplaatst wilt worden. Meestal kunnen we veel mensen van de wachtlijst alsnog blij maken met tickets die teruggekomen zijn.

Op welke manier kan ik veilig tickets kopen?

U kunt op de site van het Wilminktheater veilig kaarten kopen. Daarnaast telefonisch via 053-4858500 op maandag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur en aan de kassa van het Wilminktheater op maandag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur. Meer informatie over veilige verkoopsites kunt u vinden op weetwaarjekoopt.nl. Let op: i.v.m. coronamaatregelen is de kassa alleen bereikbaar via kassa@wilminktheater.nl van ma t/m vr van 12.00 tot 17.00 uur.

Wat zijn de openingstijden van de kassa?

De kassa is geopend op maandag t/m vrijdag van 12.00 – 16.00 uur.
kassa@wilminktheater.nl
053 485 8500

Op feestdagen en in de zomervakantie kan het zijn dat de kassa beperkt geopend is. Dit wordt dan aangegeven op onze website. 

Kan ik tickets op een ander adres laten bezorgen dan het factuuradres?

Wanneer u uw tickets op een ander adres wilt laten bezorgen, kunt u contact op nemen met onze kassa. Zij versturen de kaarten naar het gewenste andere adres (verzendkosten €4,-).

Ik heb tickets besteld, maar ik heb niks ontvangen via e-mail of post

Heeft u al bij uw spam-mailbox van uw e-mailaccount gekeken? Indien u ook daar geen e-mail van ons heeft kunt u contact opnemen met onze kassa of een e-mail sturen naar: info@wilminktheater.nl

Ik ben mijn tickets kwijt, wat kan ik doen?

Wanneer u uw tickets kwijt bent kun u contact opnemen met onze kassa. De medewerkers helpen u natuurlijk aan duplicaattickets.

Kan ik mijn reservering nog annuleren of ruilen?

U kunt tot 2 werkdagen voor een voorstelling of concert uw tickets retourneren bij de centrale kassa. Bij terugbetaling ontvangt u een tegoedbon waarvan €2,- per ticket wordt afgetrokken als annuleringskosten. Als u uw tickets wilt omruilen voor een andere voorstelling, worden de kosten direct verrekend. Of u nu uw tickets wilt inwisselen voor een tegoedbon of ruilen voor andere tickets, er geldt een annuleringskostentarief van €2,- per geretourneerd of geruild ticket. Bezoek onze kassa, stuur een e-mail of neem telefonisch contact met ons op voor deze service.

Kan ik tickets voor een bepaalde tijd reserveren?

Het is mogelijk om tickets voor een bepaalde tijd (onbetaald) in de reservering te laten zetten. Dit kan alleen telefonisch (via 053-4858500) of aan de kassa van het Wilminktheater. De tickets blijven maximaal 7 dagen gereserveerd. Wanneer de voorstelling binnen 7 dagen plaatsvindt kunnen de kaarten tot uiterlijk 2 werkdagen voor de voorstelling voor u gereserveerd blijven.

Het is niet mogelijk om via de website tickets (onbetaald) in de reservering te laten zetten.

Hoe reserveer ik rolstoelplaatsen?

Rolstoelplaatsen kunt u reserveren aan de kassabalie of telefonisch via 053-4858500. U kunt rolstoelplaatsen niet online bestellen.

Ik ben slecht ter been, waar kan ik het beste plaatsen reserveren?

Sommige plaatsen zijn moeilijk of niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Dit verschilt ook per locatie. Voor advies kunt u bellen met de kassa via 053-4858500.

Voor wie geldt de Jeugd/Jongeren prijs?

Wanneer een jeugd- en jongerenprijs van toepassing is, dan wordt dit vermeld bij de voorstelling of het concert. Jeugd- en jongerenprijzen gelden voor bezoekers tot 18 jaar.

Kan ik een CJP Cultuurkaart gebruiken?

Bij het Wilminktheater krijgt u geen extra korting met de CJP Cultuurkaart. Voor enkele voorstellingen geldt wel een gereduceerd Jeugd/Jongeren tarief.

Krijg ik de dag van de voorstelling last minute korting?

Er wordt geen last minute korting gegeven. Bij veel voorstellingen heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende rangen/prijzen. Het kan daardoor juist voordeliger zijn om op tijd uw kaarten te bestellen.

Wanneer ontvang ik mijn online bestelde tickets?

Wanneer u online tickets heeft besteld, en u heeft gekozen voor e-tickets, dan ontvangt u de tickets binnen enkele minuten na de betaling. Heeft u niks ontvangen? Kijkt u voor de zekerheid ook even in uw map ongewenste email/Spam. Vindt u de tickets hier ook niet terug? Neemt u dan contact op met de kassa via 053-4858500

Is het nodig om mijn tickets te printen?

Nee, u hoeft de tickets niet uit te printen. E-tickets kunt u ook op de telefoon laten zien. We vragen u om de helderheid van uw telefoon zo scherp mogelijk in te stellen, zodat de scanners de QR code kunnen lezen.

Weetwaarjekoopt.nl - Waar moet ik op letten als ik online tickets koop?

Pas op voor websites die tickets voor een hoger bedrag aanbieden!

Soms kunt u op bepaalde websites tickets voor voorstellingen of concerten kopen, waarbij het lijkt alsof u rechtstreeks bij het theater boekt. Er bestaan echter behoorlijk veel websites, die opgekochte tickets voor een hoger bedrag aanbieden. Daarbij worden dan vaak ook nog hoge ‘servicekosten’ berekend. Het gaat meestal om voorstellingen van bekende cabaretiers, maar het kan voorkomen bij alle voorstellingen.

Het kan bovendien ook zijn dat het om ongeldige of dubbel verkochte tickets gaat, en dat u dus geen toegang kunt krijgen tot de voorstelling.

Op www.weetwaarjekoopt.nl kunt u altijd nakijken of een website op de zwarte lijst staat. Hier staan bovendien ook de officiële verkooppunten vermeld, waar u veilig tickets kunt bestellen voor het juiste bedrag.

Als u via het theater boekt, weet u in elk geval zeker dat u niet teveel betaalt en toegang heeft tot de voorstelling. Dit voorkomt grote teleurstellingen!

LET OP: Is een voorstelling uitverkocht en wilt u deze toch nog heel graag bezoeken? Belt u met de kassa van het Wilminktheater als u op een wachtlijst geplaatst wilt worden.

Meestal kunnen we veel mensen van de wachtlijst alsnog blij maken met tickets die teruggekomen zijn.

De voorstelling is uitverkocht, is er een wachtlijst?

Zodra een voorstelling uitverkocht is, kunt u op een wachtlijst geplaatst worden. U kunt hiervoor contact opnemen met de kassa. Zodra er plaatsen beschikbaar komen, bellen we degenen die op de wachtlijst staan. Vanzelfsprekend kunt u dan beslissen of u alsnog tickets wilt bestellen.