Uw bezoek

Hoe is het gesteld met de luchtventilatie?

De luchtkwaliteit van de grote PAY. Zaal van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is beter dan ooit.

Het nieuwe ventilatiesysteem zorgt voor een continue instroom van verse lucht onder de 1.001 stoelen. Afzuiging van de lucht gebeurt rechtstreeks naar boven, via grote afvoerunits op het plafond van de theaterzaal, op 15-18 meter hoogte.

Het nieuwe ventilatiesysteem is met rook en laser uitvoerig getest en voldoet nu aan de allerhoogste eisen, aldus manager techniek en productie Marco Rouw van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. “We meten continu op luchtkwaliteit om voor de bezoekers een zo veilig mogelijke omgeving te creëren, zodat ze volledig ontspannen van hun avondje uit kunnen genieten.”

Lees hier ook de Reference case door Euromate Pure Air. 

Is het telefoonnummer van de kassa voor alle locaties geldig?

Via telefoonnummer van de kassa kunt u kaarten kopen voor alle locaties.

De kassa is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur Tel.: 053 485 85 00
Bezoekadres: Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede.

Waar kan ik parkeren?

Klik hier voor onze pagina met informatie over bereikbaarheid & parkeren. Hier vindt u ook een routebeschrijving.

Parkeert u uw auto in de Irenegarage of Van Heekgarage dan kunt u gemakkelijk lopend naar ons theater. Ontdek diverse parkeermogelijkheden in Enschede, waar parkeergarages verschillende tarieven hanteren. Voor actuele informatie, raadpleeg de website van de desbetreffende garages of Gemeente Enschede.

Uitgebreidere informatie over de parkeergarages in Enschede vindt u hier.

Let op: elke zondag is koopzondag en moet uw auto betaald geparkeerd staan

Zijn er eetgelegenheden in de omgeving van het theater?

Op twee minuten loopafstand bevindt u zich op de Oude Markt van Enschede waar veel verschillende restaurantjes zijn gesitueerd. Ook aan het Willem Wilminkplein vindt u verschillende eetgelegenheden. Overleg met het restaurant dat u naar theater gaat, zodat zij rekening kunnen houden met uw vertrektijd.

Waar kan ik een (regio) taxi bestellen?

Indien u een (regio)taxi wilt bestellen kunt u dit kenbaar maken bij onze receptie op de avond van de voorstelling. De taxi haalt u dan op de afgesproken tijd op voor de deur van het theater. Daarnaast kunt u ook op 3 minuten loopafstand het stationsplein vinden waar meestal taxi’s aanwezig zijn.

Ik ben slechthorend, kan ik het theater dan wel bezoeken?

In de PAY. Zaal van het Wilminktheater en in de Grote zaal in het Muziekcentrum is een geluidsversterking aanwezig. Deze is zowel geschikt voor mensen mét als zonder gehoorapparaat en is voor aanvang verkrijgbaar bij de receptie. Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie voorafgaand aan de voorstelling. Wanneer er een voorstelling Toneel op Toneel is dan is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van deze geluidsversterking.

Wat zijn de voorzieningen voor mindervaliden?

Op al onze locaties en in iedere zaal is een aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Wilt u deze bespreken, geef dit dan tijdig en duidelijk aan bij uw bestelling, per telefoon of aan de balie (via de website is niet mogelijk).

Mag mijn blindengeleidehond/SOHO hond mee naar binnen?

Uw hulphond mag mee naar binnen, maar dit willen we vooraf wel graag even weten. Hiervoor mag u contact opnemen met onze kassa.

Ik ben te laat, wat moet ik doen?

Bent u te laat voor een voorstelling of concert? Houd er dan rekening mee dat de toegang kan worden geweigerd. Wij proberen, als de voorstelling of concert het toelaat, een passende oplossing te vinden voor laatkomers. Wij vragen u zich te melden bij een van onze medewerkers.

Hoe laat gaan de deuren open?

De locaties Wilminktheater, Muziekcentrum en de Kleine Willem openen de deuren één uur voor aanvang.
In De Grote Kerk openen de deuren een half uur voor aanvang.