Plankenkoorts

Plankenkoorts is een speurtocht voor kinderen (groep 3 tot en met 5) waarbij ze op zoek gaan naar de verdwenen operazangeres met….jawel: plankenkoorts. De leerlingen wordt eerst verteld dat ze in het theater een rondleiding krijgen, maar dat blijkt toch even anders te zitten. 

Onder begeleiding van twee workshopleiders gaan de leerlingen op ontdekkingstocht door het Wilminktheater. Ze komen in de kleedkamers, in de opslag van licht en geluid, op het balkon en natuurlijk in de artiestenfoyer. De zoektocht eindigt op het toneel. In iedere ruimte waar ze komen vinden ze een mysterieuze doos met een opdracht waarmee ze een letter kunnen verdienen. Alle letters samen vormen uiteindelijk een woord dat leidt naar de verstopplek van de operazangeres. 

De speurtocht eindigt op het toneel waar de kinderen samen het plankenkoortslied zingen. En wie komt daar tevoorschijn…? 

Groep: 3, 4 en 5
Discipline: drama en muziek
Duur: 90 minuten
Capaciteit: 30 leerlingen
Kosten: €6,50 per leerling

Plankenkoorts is een samenwerking tussen het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en de Nederlandse Reisopera. Voor meer informatie neem contact op met: a.dietrich@wilminktheater.nl 
Direct boeken? Kijk dan hier

Klik hier voor de voorbereidende lesbrief in Lesson Up.