12+ jaar

Voortgezet onderwijs 

ProgrammaJeugd > 12+

Bij het Wilminktheater bieden we een breed scala aan voorstellingen speciaal gericht op jongeren, waarin actuele thema's en trends centraal staan. Begrippen als identiteit, spiegelen, verleiding, anders zijn, afzetten, en jongerencultuur spelen vaak een prominente rol in ons aanbod. Deze thema's zijn niet alleen relevant, maar ook herkenbaar voor de jeugd van vandaag.

Onze voorstellingen zijn ontworpen om jongeren te prikkelen en hen aan het denken te zetten over hun eigen leven en de wereld om hen heen. We begrijpen dat wat vandaag populair is, morgen alweer vergeten kan zijn. Daarom spelen we voortdurend in op de laatste trends en ontwikkelingen. Of het nu gaat om de nieuwste technologieën, populaire boeken, films, muziek of sociale media, we zorgen ervoor dat onze voorstellingen aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.

Een goed voorbeeld hiervan is een recente voorstelling die draait om de zoektocht naar identiteit. Jongeren worden uitgenodigd om na te denken over wie ze zijn en wie ze willen zijn, in een wereld die voortdurend verandert. Door middel van theater spiegelen we de realiteit en bieden we een veilige ruimte waarin jongeren hun eigen ervaringen en gevoelens kunnen herkennen en verkennen.

Daarnaast besteden we aandacht aan het thema verleiding, waar jongeren dagelijks mee te maken hebben. Of het nu gaat om de verleiding van social media, de druk om erbij te horen, of de verleidingen die komen kijken bij opgroeien en volwassen worden, onze voorstellingen bieden een platform voor reflectie en discussie.

Het thema 'anders zijn' komt ook vaak terug in onze producties. We willen jongeren laten zien dat het oké is om anders te zijn en moedigen hen aan om hun unieke zelf te omarmen. Dit gaat hand in hand met het thema 'afzetten', waar veel jongeren zich mee kunnen identificeren. Onze voorstellingen bieden een podium voor de rebellie en het zoeken naar onafhankelijkheid dat zo kenmerkend is voor de jongerencultuur.

Bij het Wilminktheater geloven we dat theater een krachtig middel is om jongeren te inspireren, te verbinden en te empoweren. Door in te spelen op actuele thema's en trends, hopen we bij te dragen aan hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.