Op visite bij...

Justin Cherry, Florianne Remme, Alica Sinacori & Marie Duquesnoy
Fagotkwartten van de Franse componist François Devienne worden gespeeld door oud academisten van het Koninklijk concertgebouworkest.
So. 17 Nov 2024 11:00
So. 17 Nov 2024
11:00
  • So. 17 Nov 2024
    11:00
    Incl. garderobe, koffie/thee met stukje taart
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

De fagot past erg mooi bij de strijkers, omdat deze de toon van de de altviool en cello nadert

Fagotkwartten van de Franse componist François Devienne worden gespeeld door oud academisten van het Koninklijk concertgebouworkest. 

Tijdens deze editie van Op visite bij staat centraal het geluid van de fagot. Het instrument past erg goed bij strijkersinstrument, omdat de toon van de fagot de menselijke stem benaderd. Dit zelfde wordt gezegd over de altviool en de cello. Tijdens het concert worden alle drie de fagotkwartten van François Devienne gespeeld. De componist is in zijn tijd zelf ook fagottist geweest in het Théâtre de Monsieur in Parijs. 

Bestandteil von

Denk aan een verrukkelijke combinatie van frühshoppen, heerlijke koffie, smakelijke thee, taart en een dosis prachtige klassieke muziek

Lotte Grotholt

De klassieke kickstart van je zondag: zes concerten, in twee verschillende zalen, waar je kennis maakt met jonge getalenteerde musici 

Je wordt verwelkomd met koffie/thee en een smakelijk taartje terwijl je op visite bent bij getalenteerde musici, waaronder leden van Dutch Classical Talent, voormalige leden van de Concertgebouworkest academie en winnaars van de Nederlandse Muziekprijs. 

Elk concert nemen de musici je mee in hun eigen muzikale wereld, waarbij zij meer vertellen over de achtergrond van de muziek. Deze intieme concertserie op zondagochtend biedt een ontspannen manier om klassieke muziek in slechts een uurtje te ontdekken.

Wie is Justin Cherry?

Justin Cherry (fagot) werd geboren in Aalborg (Denemarken) en kreeg op vroege leeftijd pianoles. Later kwam daar de fagot bij, met onderricht door Sennen Costa. Tijdens zijn middelbareschooltijd voltooide Justin de Musikalsk Grundkursus, een Deense conservatorium-vooropleiding. 
Na het winnen van de Aalborg Symfoniorkester Young Artists competitie trad Justin in 2019 met dit orkest op als solist.Justin Cherry studeert momenteel bij Gustavo Nuñez aan de Robert Schumann Musikhochschule in Düsseldorf.  

Wie is Florianne Remme?

Florianne Remme (cello) werd geboren in Zutphen en begon op achtjarige leeftijd met cello spelen. Zij kreeg onderricht van Jiri Prchal, Corine ‘t Hoen en Lucia Swarts aan de conservatoria van Groningen en Den Haag. Momenteel studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jeroen Reuling. Florianne geeft regelmatig recitals, zowel als soliste als in kamermuziekverband, en trad meermaals op voor de Nederlandse radio en televisie.  
Sinds 2019 speelt Florianne op een cello van Thomas Bertrand (Brussel), haar in bruikleen gesteld door Strings for Talent en de Koning Boudewijnstichting. Haar strijkstok van J.J. Martin (Parijs) is aan de celliste beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. 

Wie is Alice Sinacori?

Alice Sinacori (altviool) kreeg haar eerste vioollessen van Elisabeth Wybou en vervolgde haar opleiding bij Véronique Bogaerts in de jongtalentklas van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daarna studeerde ze aan Codarts in Rotterdam bij Igor Gruppman en Vesna Stefanovic-Gruppman.  
Parallel aan haar vioolstudie ontwikkelde ze een passie voor de altviool en besloot ze te studeren bij Leo De Neve aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Momenteel volgt ze haar masterstudie altviool aan het Conservatorium van Amsterdam, waar Marjolein Dispa en Frederik Boits haar docenten zijn. 
Alice Sinacori  is zowel een gepassioneerd orkestmusicus als kamermusicus, ze speelde bij onder meer het European Union Youth Orchestra, het Gustav Mahler Jugendorchester en het Nederlands Jeugdorkest en is lid van het Firgun Ensemble.  

Wie is Marie Duquesnoy?

Marie Duquesnoy (viool) kreeg haar eerste vioollessen van Cyril Guignier en vervolgde haar opleiding aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris bij Larissa Koloss en Florin Szigeti.  
Ze werd aangenomen aan het Conservatoire National Supérieur de Paris en studeerde daar bij Philippe Graffin en José Alvarez.. In 2023 voltooide Marie onder Sophia Jaffé de mastersopleiding aan de Hochschule für Musik in Frankfurt.  
In 2017 won ze de eerste prijs op het internationale Flaine Music Academy concours en in 2018 de derde prijs op het Vatelot Rampal vioolconcours.  Marie Duquesnoy heeft een passie voor kamermuziek en speelt in verscheidene ensembles. Ze werkte samen met Emmanuelle Bertrand, François Salque, Claire Désert, Yovan Marcovitch en Tim Vogler.