Verjaardagsfeestje!

Hij is het kleine broertje van de familie, ook al is hij 125 jaar oud. De Kleine Willem biedt jeugdtheater op maat. “Deze zaal omarmt je.”

In alles een theater, maar dan van kleine proporties. Daarom is De Kleine Willem bij uitstek geschikt voor jeugdtheater. Laura Slakhorst, bij Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede verantwoordelijk voor educatie: “De zaal heeft een intieme en beschermende sfeer. Niet zo overdonderend als de grote zaal kan zijn, zeker voor kinderen die nog niet zo vaak in het theater zijn geweest. De Kleine Willem omarmt je en kinderen voelen dat meteen.”

Natuurlijk is het een feest om in de grote zaal van het Wilminktheater met een heleboel andere kinderen de avonturen van Brandweerman Sam of De Kleine Zeemeermin mee te beleven. “Maar mooie, wat kleinere verhalen komen in De Kleine Willem het best tot hun recht”, zegt Laura Slakhorst. Artistiek manager Simone Kratz noemt ‘Moes’ van Casier & Dies als voorbeeld. Want zo doodgewoon als de appelmoes bij de patat is, zo verrassend is deze voorstelling over appels die eerst nog moes moeten worden. “Herkenbaar en toch de fantasie prikkelend, voor hele kleintjes vanaf twee jaar”.Ook ‘Behind the telescopes’ (8+), met de bekende harpiste Lavinia Meijer, is zo’n juweeltje dat in De Kleine Willem nog iets extra’s krijgt. Want hoe kun je een reis naar een verre planeet beter beginnen dan vanaf een veilige basis? De bekroonde animator Aimée de Jong tekende de film die op groot scherm wordt vertoond, terwijl harpiste Meijer met Arthur Antoine Theunissen (geluidseffecten) de soundtrack speelt. Een multimediaal avontuur, ook voor ouders.


Theater Sonnevanck

Simone Kratz is blij met Theater Sonnevanck uit Enschede en Toneelgezelschap Beumer & Drost uit Deventer als vaste bespelers van De Kleine Willem. “Hun voorstellingen passen er heel goed. De premières van Sonnevanck staan in hun eigen theater maar de tournees worden in De Kleine Willem feestelijk afgesloten. Wij vinden het belangrijk om zo’n stadsgezelschap ook bij ons een podium te bieden.”

Theater Sonnevanck begint het seizoen met Ka-blamm (4+), over de zin en onzin van vechten. Verder presenteert het gezelschap Lev (6+), een wereldreis in meerstemmige zang. Beumer & Drost brengt de geheimzinnige wereld van op schaal nagebouwde huizen tot leven in de theaterthriller Maquette (8+). En bij die leeftijden houdt het niet op, want De Kleine Willem heeft ook voor pubers van alles in huis. Zoals bijvoorbeeld het pittige danstheater van Aya, even brutaal en kwetsbaar als jongeren kunnen zijn. Of de eigentijdse dansconcerten van De Dansers: een mix van live-muziek en moderne dans.

Tip: de Mini-TheaterAteliers in De Kleine Willem worden voortaan na de voorstelling gehouden. Blijf dus nog even lekker na voor bijvoorbeeld een workshop, verzorgd door het gezelschap dat je net aan het werk hebt gezien.


Vier je verjaardagsfeestje in ons theater!

Ben jij tussen 4-10 jaar en wil jij de allerleukste verjaardag! Dat kan!

Hoe gaat dat?
Kies een jeugdvoorstelling (categorie 4-10 jaar) die een koppeling heeft met het Mini - TheaterAtelier en wij zorgen voor een super verjaardagsfeestje!

Wat zit er allemaal in ons feestje?

  • Jullie worden persoonlijk ontvangen en begeleid
  • Neem plaats aan je eigen tafel met versierde stoel, slingers, ranja en een taartje
  • Deelname aan het Mini-TheaterAtelier
  • Gereserveerde stoelen in de zaal
  • Aanbieden van het Artiesten-presentje op het toneel na afloop van de voorstelling
  • Foto van je ‘Verjaardagsfeestje’

Wat kost het feestje?
Kosten €6,50 per kind (excl. voorstelling)

Boeken!
Boek het verjaardagsfeestje via onze kassa 053 485 85 00.

Voorstellingen waar een verjaardagsfeestje wordt aangeboden:

Regels/programma

Groepjes van minimaal 5, maximaal 12 kinderen, 2 groepjes per voorstelling 
Voor kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot 10 jaar

Programma

13.00 uur kom je binnen en word je ontvangen aan je eigen versierde tafel en stoel
Tijd voor ranja en een taartje (cupcakes) én cadeautjes uitpakken 

13.30 mini-TheaterAtelier activiteiten 

14.30 uur voorstelling
De kinderen die jarig zijn mogen de artiest presentje overhandigen (boek, handdoek, bloemen)

15.30 – 16.00 uur einde

Kassa: 053 – 485 85 00
Bereikbaar: ma. t/m za. 12.00 - 17.00 uur. Ook voor het annuleren van kaarten kunt u met onze kassa bellen

Cookies op de Wilminktheater website

Wilminktheater maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u onze site optimaal kunt gebruiken. Meer informatie

Akkoord
De voorstelling is verwijderd uit uw favorieten
Fout bij bijwerken van uw favorieten
De voorstelling is toegevoegd aan uw favorieten.
Bekijk favorieten
Mijn favorieten
Stuur naar jezelf
Stuur naar een vriend
De vragen die zijn aangegeven met een * zijn verplicht.
Je favorieten zijn verstuurd naar 
Ophalen resultaten.....
Favorieten zijn leeg