Binnenkort

Vandaag 19:00 Incl. garderobe Matthäus Passion
met o.a. Consensus Vocalis en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Bestellen
Morgen 13:30 Dit is een muzikale rondleiding Plankenkoorts (6+)
Fidelio special
Uitverkocht
15:00 Dit is een muzikale rondleiding Plankenkoorts (6+)
Fidelio special
Uitverkocht
zo 2 apr 2023 16:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje De laatste Mendelssohn
Amsterdam Sinfonietta & Kian Soltani
Bestellen
ma 3 apr 2023 20:30 Aflevering 2 Huize Enschede
Seizoen 2
Bestellen
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

Nieuw: Uitreiking Buma Samen Muziek Maken-prijs in Muziekcentrum

ENSCHEDE - In het Muziekcentrum Enschede worden op maandag 3 april de prijzen uitgereikt voor het beste kinderlied: De Willem Wilminkprijs. Dit jaar heeft Buma Cultuur daar nog een nieuwe prijs aan toegevoegd: de Buma Samen Muziek Maken-prijs.

vr 31 mrt 2023

Voor wie ik liefheb…: Martha Riemsma praat met Paul de Leeuw

ENSCHEDE - Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Metropool en Martha Riemsma presenteren zondagmiddag 16 april de eerste editie van Voor wie ik liefheb…, een talkshow over liefde en vriendschap. Paul de Leeuw is de eerste gast in het Muziekcafé van Metropool in Enschede.

wo 29 mrt 2023

‘Zus van mijn zus ontroerende ode aan het leven’

ENSCHEDE - Het bezoek van de Theaterkrant aan de voorstelling Zus van mijn zus heeft de recensent mogen bekoren. ‘’Het is een ontroerende ode aan het leven.’’ Het toneelstuk met de twee topactrices Ariane Schluter en Marisa van Eyle is vrijdag 19 mei te zien in De Kleine Willem.

wo 29 mrt 2023

Met gezin voordelig op tweede paasdag naar concert Pynarello

ENSCHEDE - Wie met het gezin een onvergetelijke tweede paasdag wil beleven, is van harte welkom bij het concert van Pynarello. Voor Passie met Kobra is er een speciaal familieticket: vier tickets voor 35 euro, in plaats van 78 euro. Wat is er leuker om na het paasontbijt dit concert op maandag 10 april in het Muziekcentrum Enschede met het gezin te bezoeken?

di 28 mrt 2023

Kanaljerood: 'We dachten dat de wereld erop vooruit zou gaan'

ENSCHEDE - Het koor Kanaljerood zingt op zaterdag 15 april in De Kleine Willem over actuele thema’s. Het koor bezingt in Een betere wereld dromen onder meer de komst van vluchtelingen, de vervuiling, de veranderingen in de zorg en het ouder worden.

zo 26 mrt 2023

3# Wilminks Week: Van Sokpoconcert, moderne dans tot de Matthäus-Passion

Daniël Janssen van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede weet álles over de voorstellingen. In Wilminks Week blikt hij terug en kijkt hij vooruit op een nieuwe theaterweek. Met deze week een terugblik op drie uitverkochte voorstellingen: Danny Vera, Daniël Lohues en Patrick Laureij.

vr 24 mrt 2023

Achter het doek