Binnenkort

za 10 jun 2023 20:00 Gratis voorstelling - Aanmelden verplicht De Recreanten
John Buijsman en Michiel Nooter
Uitverkocht
zo 11 jun 2023 14:30 Gratis voorstelling - Aanmelden verplicht De Recreanten
John Buijsman en Michiel Nooter
Uitverkocht
vr 16 jun 2023 18:30 Incl. garderobe Talkshow
Jesper Schaap en Frank Rensen
gratis
20:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje In de ban van Bannink
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel met Loes Luca, Thomas Oliemans en Maartje van de Wetering
Bestellen
20:00 Incl. garderobe Bigband meets Choir!
Fraggle Jazz Orchestra en Jazzkoor Enschede
Bestellen
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

Walk-in Musical Expo In Grote Kerk: unieke collectie musicalrekwisieten

ENSCHEDE – Nederlands bekendste musicalster Pia Douwes heeft haar mooiste musicaljurken ter beschikking gesteld voor de Walk-in Musical Expo. Maar niet alleen Pia's jurken zijn te bewonderen: heel veel rekwisieten uit de musicalgeschiedenis zijn nu bij elkaar in deze tentoonstelling die vanaf donderdag 22 juni twee weken lang gratis te bewonderen is in de Grote Kerk in Enschede.

do 8 jun 2023

Thomas Oliemans over zijn 'muzikale grootvader’: ‘Harry Bannink muzikaal genie’

ENSCHEDE – ‘’Harry Bannink is een muzikaal genie.’’ De woorden van bariton Thomas Oliemans zijn duidelijk. Samen met de zangeressen Loes Luca en Maartje van de Wetering en orkest Phion geeft hij op vrijdag 17 en zaterdag 17 juni in het Muziekcentrum Enschede een eerbetoon aan Bannink: In de ban van Bannink.

wo 7 jun 2023

Vier ★★★★ sterren voor De Recreanten: ‘Prachtige samenspraak tussen twee mannen’

ENSCHEDE - De Volkskrant geeft maar liefst vier ★★★★ sterren voor De Recreanten. ‘’Een prachtige samenspraak tussen twee mannen die, hoe verschillend ook, elkaars zielsverwant en steunpilaar zijn.’’ De Recreanten zijn John Buijsman en Michiel Nooter. Het duo is gratis te zien op verschillende buitenlocaties in Enschede.

di 6 jun 2023

Frits Sissing presenteert Symphonic Broadway op de Oude Markt in Enschede

ENSCHEDE - Het zomerprogramma op de Oude Markt in Enschede wordt op vrijdag 7 juli om 21.00 uur geopend met Symphonic Broadway, een gratis toegankelijk concert van Phion in samenwerking met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en ArtEZ Conservatorium. De presentatie is in handen van Frits Sissing.

ma 5 jun 2023
Tessa Sunniva

Klassieker Pride & Prejudice als musical op de planken

ENSCHEDE - Pride & Prejudice, het klassieke liefdesverhaal van Jane Austen uit 1813, is dinsdag 20 februari voor het eerst als musical te zien in Enschede. In een frisse bewerking, met een all female cast, met onder anderen gelauwerde musicalsterren als Anouk Maas, Renée de Gruijl en Tessa Sunniva van Tol. 

zo 4 jun 2023

Lezing over Fanfare als informatief voorproefje op theaterspektakel

ENSCHEDE - Ronald van der Vate vertelt op dinsdag 13 en vrijdag 16 juni in De Kleine Willem het verhaal van Bert Haanstra, en dan vooral over Fanfare. Dat doet hij in een lezing met de titel Bereid je voor op de Fanfare! De lezing is een heerlijk informatief voorproefje op Theaterspektakel Fanfare dat op een unieke buitenlocatie in Giethoorn komende zomer te zien is. 

za 3 jun 2023

Achter het doek