Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Binnenkort

Vandaag 12:30 Incl. garderobe Lunchconcert
Artez Zwolle
gratis
20:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje Disgraced van Ayad Akhtar
Black Sheep Can Fly
Bestellen
Morgen 18:30 Incl. driegangendiner en garderobe Het Kerstdiner
Laus Steenbeeke, Lieneke le Roux, Nico de Vries e.v.a.
Laatste kaarten
za 9 dec 2023 18:30 Incl. driegangendiner en garderobe Het Kerstdiner
Laus Steenbeeke, Lieneke le Roux, Nico de Vries e.v.a.
Laatste kaarten
wo 13 dec 2023 17:00 vanaf 17:00 uur tot 22:00 uur Willems Culturele Kerstmarkt
André Manuel, Thijs Kemperink, Nathalie Baartman e.v.a.
gratis
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

Musical De Hospita straalt met vier ⭐⭐⭐⭐ sterren

ENSCHEDE - 'Het samenspel tussen Simone Kleinsma en Paul Groot in De Hospita is een genot om te zien, de heerlijke komedie-teksten van Dick van den Heuvel hadden niet scherper gekund'. Zo begint het AD de recensie van De Hospita, de musical die speciaal werd geschreven voor Kleinsma, die inmiddels 45 jaar in het vak zit. Het eindoordeel: vier ⭐⭐⭐⭐ sterren. Van 23 tot en met 25 februari is De Hospita te zien in het Wilminktheater.

do 7 dec 2023

'De Meester en Margarita is een heerlijke nachtmerrie'

ENSCHEDE - Hoe houdt de mens zich staande in een wereld waarin de waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben? Dat is de centrale vraag in De Meester en Margarita van Orkater en De Nieuwkomers/KONVOOI, donderdag 15 februari te zien in het Wilminktheater.

wo 6 dec 2023

Prinses Christina Klassiek Concours: muzikaal talent van de toekomst

ENSCHEDE - Zes jonge klassieke muzikanten spelen zondag 21 januari de sterren van de hemel tijdens de regiofinale Oost van het Prinses Christina Klassiek Concours. Kom in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede luisteren naar het muzikale talent van de toekomst.

di 5 dec 2023

Vier ⭐⭐⭐⭐ sterren voor Murder on the Orient Express en Remko Vrijdag

ENSCHEDE - De première van moordmysterie Murder on the Orient Express is goed gevallen bij de media. De Volkskrant deelde vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren uit en was onder meer enthousiast over hoofdrolspeler Remko Vrijdag (foto). Het stuk naar het wereldberoemde boek van Agatha Christie komt, met een absolute sterrencast, op zaterdag 17 en zondag 18 februari naar het Wilminktheater.

ma 4 dec 2023

Eigentijds kerstconcert ArtEZ Conservatorium in Sint-Jozefkerk

ENSCHEDE - ArtEZ Conservatorium verzorgt donderdag 21 december een eigentijds kerstconcert in de Sint-Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. In een voorstelling van een uur komen allerlei studenten uit de opleidingen van het conservatorium langs. Dit gratis toegankelijke concert rond lunchtijd maakt deel uit van de reeks lunchconcerten van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

zo 3 dec 2023

Diep in Zee: ‘Elke minuut levert wel weer een ontdekking op’

ENSCHEDE - In Diep in Zee neemt Dagmar Chittka op zondag 8 december in De Kleine Willem iedereen vanaf 2 jaar mee in een beeldende en zintuigelijke voorstelling met dans, vormgeving, muziek en live projectie. Op het podium komt de onderwaterwereld in een bijzondere beeldtaal tot leven.

vr 1 dec 2023

Achter het doek