Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Binnenkort

Vandaag 20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje Spaghettirellen
De Jonge Honden
Bestellen
20:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje De Duivelskunstenaar
Nederlands Blazers Ensemble
Bestellen
20:00 Incl. garderobe Met een Franse slag… Oh,la,la!
Stedelijk Koor Enschede m.m.v. salonorkest Belle Epoque
Bestellen
di 23 apr 2024 20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje De Schouten schoenen aan
Tineke Schouten
wo 24 apr 2024 20:00 Incl. garderobe Herman
met Stefan de Walle, Eva Van der Gucht e.a.
Bestellen
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

Isabel Merbis wint de Willem Wilmink Junior Award 2024 met het nummer "Ik doe m'n best"

ENSCHEDE - Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede zijn verheugd om de winnaar van de Willem Wilmink Junior Award 2024 aan te kondigen. Na een spannende competitie heeft Isabel Merbis met haar nummer 'Ik doe m'n best' de prestigieuze prijs gewonnen.

vr 19 apr 2024

Hans Klok op theatertournee met magische show Face the Future

ENSCHEDE - Op 16, 17 en 18 oktober komt de snelste illusionist ter wereld naar het Wilminktheater in Enschede en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De kaartverkoop is nu gestart.

wo 17 apr 2024

Jurrian van Dongen wint voor de derde keer de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied

ENSCHEDE – Jurrian van Dongen is voor het derde jaar op rij de winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied. Met het lied Je weet dat je wat mist, geschreven voor Het Klokhuis, maakte hij grote indruk op de jury. Maandagavond 15 april kreeg hij de prijs uitgereikt tijdens een feestelijk gala in het Muziekcentrum in Enschede, ter afsluiting van de jaarlijkse Kindermuziekweek.

ma 15 apr 2024

Herman van Veen wint Buma Kindermuziekprijs 2024

ENSCHEDE - De Buma Kindermuziekprijs 2024 gaat naar Herman van Veen. De prijs is in het leven geroepen door Buma Cultuur en gaat jaarlijks naar een componist-muzikant die zich gedurende een langere periode met ziel en zaligheid heeft ingezet om de jongste generatie te bereiken met muziek. De Buma Kindermuziekprijs benadrukt het belang van muziek voor de allerjongsten. 

ma 15 apr 2024

Genomineerden Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2024 bekend

ENSCHEDE – Steven Wouterlood, Jurrian van Dongen en Gerson Main, Daan Faber, Diorno ‘Dio' Braaf en Marnix Dorrestein zijn (in willekeurige volgorde) de genomineerden voor de Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied 2024. De winnende tekstschrijver(s) wordt maandag 15 april bekendgemaakt in het Muziekcentrum in Enschede.

vr 5 apr 2024

Podia moeten een veilige plek zijn voor iedereen

ENSCHEDE - Met zorg zien we dat er in onze huizen en op onze podia in toenemende mate sprake is van incidenten die door polarisatie zijn ingegeven. Iedereen, van makers tot medewerkers en publiek, moet veilig zijn binnen onze huizen en op onze podia.

di 2 apr 2024

Achter het doek