Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Binnenkort

Vandaag 14:30 Incl. garderobe Help, Helikopterouders! (8+)
Het Laagland
Bestellen
20:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje Nederlands Studenten Orkest 2024
Nederlands Studenten Orkest
Bestellen
vr 23 feb 2024 19:30 Incl. garderobe en (pauze)drankje Slotconcert & Prijsuitreiking
The International Piano Competition for Young Musicians
Bestellen
20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje De Hospita
met o.a. Simone Kleinsma en Paul Groot
20:30 Incl. garderobe De Kwestie Sjostakovitsj
René Groothof, Dick van den Toorn en Yari van der Linden
Bestellen
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

Help, Helikopterouders! Hilarische familievoorstelling over opvoeden en opgevoed worden

ENSCHEDE - Je hebt ouders die niets aan het toeval overlaten. Die als helikopters boven hun kinderen hangen, klaar om elk mogelijk gevaar uit de weg te ruimen. En je hebt er die hun kroost dagelijks met twee verschillende sokken naar school sturen en nooit eens controleren of huiswerk al af is. Over deze en alle andere soorten opvoeders gaat de hilarische familievoorstelling Help, Helikopterouders!, woensdagmiddag 21 februari in het Wilminktheater.

di 20 feb 2024

Battle of the Bands-sensatie Bee Gees Forever naar Muziekcentrum

ENSCHEDE - Ze waren dé sensatie van The Tribute - Battle of the Bands 2024: Bee Gees Forever. Na hun glorieuze overwinning, zaterdagavond, is de weg naar een daverend concert in Ahoy Rotterdam (in januari 2025) al uitgestippeld. Met als eerste grote zaal op de agenda het Muziekcentrum in Enschede, op donderdag 23 mei. Het You should be dancing!-staconcert mag je niet missen.

zo 18 feb 2024

Pers is het eens: Herman is een absolute aanrader!

ENSCHEDE - De tragikomedie Herman, met onder anderen Stefan de Walle en Eva Van der Gucht, is 'een absolute aanrader'. Dat zegt cultuurwebsite 8Weekly naar aanleiding van de première, maar dat is ook de tendens in de andere recensies over deze voorstelling, die woensdag 24 april te zien is in het Wilminktheater. 8Weekly bekroont Herman met vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren. Komt dat zien dus.

zo 18 feb 2024

Wilminktheater zoekt nieuw talent voor Wilminks Kweek

ENSCHEDE - Ben jij een echt talent met passie voor muziek en theater en wil je je graag samen met een leuke groep mensen ontwikkelen als performer en zo je netwerk vergroten? Meld je dan aan voor de auditie van Wilminks Kweek, het opleidingstraject van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede voor jong (regionaal) talent. De auditiedag is op 3 april, inschrijven kan tot 20 maart.

vr 16 feb 2024

Cast van Hendrik Groen-opvolger Rust & Vreugd aan de slag

ENSCHEDE - Is er rust en vreugde op volkstuincomplex Rust & Vreugd? Dat gaat het publiek zondagmiddag 26 mei zien in het Wilminktheater in Enschede, als de nieuwe voorstelling naar een boek van de schrijver van de Hendrik Groen-serie op de planken staat. Deze week begon de cast met de repetities. Dat werd natuurlijk gevierd met taart, die hoofdrolspeler Doris Baaten mocht aansnijden.

do 15 feb 2024

Berouw komt na de zonde in vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren-voorstelling Pianostemmen

ENSCHEDE - De roof van Joods cultureel erfgoed tijdens de Tweede Wereldoorlog is nog steeds een actueel onderwerp. In de muziektheatervoorstelling Pianostemmen vertellen oude vleugels en piano’s het verhaal hoe Joodse inwoners in Nederlandse steden uit hun huizen werden gehaald en hoe die huizen vervolgens werden leeggeroofd. Een indrukwekkend verhaal, oordeelt TheaterParadijs, en deelt vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren uit.

wo 14 feb 2024

Achter het doek