Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Binnenkort

Vandaag 20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje Dat zie je een ander niet doen
Bert Visscher
Morgen 20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje Dat zie je een ander niet doen
Bert Visscher
wo 28 feb 2024 20:00 Incl. garderobe en (pauze)drankje Dat zie je een ander niet doen
Bert Visscher
do 29 feb 2024 12:30 Incl. garderobe Lunchconcert
Jeugdorkest Nederland
gratis
20:00 Incl. garderobe en (pauze) drankje Pianostemmen
TG Goed Gezelschap
Bestellen
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

SPOKEN Awards on Tour: vijf taalvirtuozen leggen de ziel bloot

ENSCHEDE - Een bijzondere mix van poezië, hiphop en virtuoos taalgebruik. Dat is spoken word. Een genre dat vele hoeken en disciplines kent. Maak kennis met dit veelzijdige genre - of, voor wie al kenner is, kom genieten - op donderdag 29 februari in De Kleine Willem. Daar staan vijf spoken word-performers van het hoogste niveau.

zo 25 feb 2024

Jesus Christ Superstar gaat als de brandweer: award voor 150.000 kaartjes

ENSCHEDE - De kaarten voor Jesus Christ Superstar vliegen de deur uit. De alom geprezen rockmusical, van 1 tot en met 5 mei liefst zes keer te zien in het Wilminktheater in Enschede, heeft deze week een VVTP Diamanten Ticket Award gekregen voor de verkoop van meer dan 150.000 kaarten. Een verraste producent Albert Verlinde kreeg de award uitgereikt tijdens een uitzending van Vandaag Inside.

do 22 feb 2024

Parkeergarage Stationsplein zeker tot de zomer dicht voor (theater)bezoekers

ENSCHEDE - De Stationsplein-parkeergarage, die onder meer veel wordt gebruikt door bezoekers van voorstellingen in het Wilminktheater en het Muziekcentrum Enschede, is ook de komende maanden nog gesloten. De verbouwing die al in april vorig jaar is begonnen, gaat nog zeker tot de zomer duren, heeft de gemeente Enschede laten weten.

wo 21 feb 2024

Energie maakt 100% Coco New York - de musical onweerstaanbaar

ENSCHEDE - Het succes van 100% Coco - naar de populaire jeugdboekenreeks van Niki Smit - gaat maar door. Vrijdagavond ging de nieuwe musical 100% Coco New York in première. Website Musicalsites was er alvast helemaal ondersteboven van en deelde vijf ⭐⭐⭐⭐⭐ sterren uit. Zaterdag 2 maart is dit muzikale feestje rond fashionista Coco's trip naar New York te beleven in het Wilminktheater.

ma 19 feb 2024

Battle of the Bands-sensatie Bee Gees Forever naar Muziekcentrum

ENSCHEDE - Ze waren dé sensatie van The Tribute - Battle of the Bands 2024: Bee Gees Forever. Na hun glorieuze overwinning, zaterdagavond, is de weg naar een daverend concert in Ahoy Rotterdam (in januari 2025) al uitgestippeld. Met als eerste grote zaal op de agenda het Muziekcentrum in Enschede, op donderdag 23 mei. Het You should be dancing!-staconcert mag je niet missen.

zo 18 feb 2024

Pers is het eens: Herman is een absolute aanrader!

ENSCHEDE - De tragikomedie Herman, met onder anderen Stefan de Walle en Eva Van der Gucht, is 'een absolute aanrader'. Dat zegt cultuurwebsite 8Weekly naar aanleiding van de première, maar dat is ook de tendens in de andere recensies over deze voorstelling, die woensdag 24 april te zien is in het Wilminktheater. 8Weekly bekroont Herman met vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren. Komt dat zien dus.

zo 18 feb 2024

Achter het doek