Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Binnenkort

wo 13 dec 2023 17:00 vanaf 17:00 uur tot 22:00 uur Willems Culturele Kerstmarkt
André Manuel, Thijs Kemperink, Nathalie Baartman e.v.a.
gratis
do 14 dec 2023 17:00 vanaf 17:00 uur tot 22:00 uur Willems Culturele Kerstmarkt
André Manuel, Thijs Kemperink, Nathalie Baartman e.v.a.
gratis
17:00 vanaf 17:00 uur tot 22:00 uur De Verlichte Soundtrack van Enschede
Maarten de Groot - Enschede Lights Up
gratis
20:00 Incl. garderobe Kerst met Wishful Singing & Lavinia Meijer
Wishful Singing & Lavinia Meijer
Bestellen
20:00 INCL. GARDEROBE, KOFFIE/THEE VOORAF EN (PAUZE)DRANKJE The Christmas Night
ZO! Gospel Choir, Kimberly Maasdamme, Esther Pierweijer, Remy van Kesteren e.v.a.
Bestellen
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

Alex Klaasen verhuist met zijn No Ponies naar vrijdag 24 mei

ENSCHEDE - Er is een nieuwe datum voor de twee keer wegens ziekte uitgestelde voorstelling No Ponies van Alex Klaasen. De cabaretier en zanger komt definitief vrijdag 24 mei naar het Wilminktheater in Enschede. Dat wordt dus toch nog genieten van deze 'ouderwetse éénmansrevue anno nu', zoals de Volkskrant hem noemt. De recensent beloonde de voorstelling met vier ⭐⭐⭐⭐ sterren. 

za 9 dec 2023

Op visite bij... is letterlijk en figuurlijk smullen met de mooiste muziek

ENSCHEDE - Op visite bij... is de naam van een nieuwe concertserie op zondag (14 januari, 18 februari en 24 maart) van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede met jonge, zeer talentvolle musici in het middelpunt. Behalve op prachtige muziek, wordt het publiek ook steeds getrakteerd op koffie/thee met een taartje.

vr 8 dec 2023

Musical De Hospita straalt met vier ⭐⭐⭐⭐ sterren

ENSCHEDE - 'Het samenspel tussen Simone Kleinsma en Paul Groot in De Hospita is een genot om te zien, de heerlijke komedie-teksten van Dick van den Heuvel hadden niet scherper gekund'. Zo begint het AD de recensie van De Hospita, de musical die speciaal werd geschreven voor Kleinsma, die inmiddels 45 jaar in het vak zit. Het eindoordeel: vier ⭐⭐⭐⭐ sterren. Van 23 tot en met 25 februari is De Hospita te zien in het Wilminktheater.

do 7 dec 2023

'De Meester en Margarita is een heerlijke nachtmerrie'

ENSCHEDE - Hoe houdt de mens zich staande in een wereld waarin de waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben? Dat is de centrale vraag in De Meester en Margarita van Orkater en De Nieuwkomers/KONVOOI, donderdag 15 februari te zien in het Wilminktheater.

wo 6 dec 2023

Prinses Christina Klassiek Concours: muzikaal talent van de toekomst

ENSCHEDE - Zes jonge klassieke muzikanten spelen zondag 21 januari de sterren van de hemel tijdens de regiofinale Oost van het Prinses Christina Klassiek Concours. Kom in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede luisteren naar het muzikale talent van de toekomst.

di 5 dec 2023

Vier ⭐⭐⭐⭐ sterren voor Murder on the Orient Express en Remko Vrijdag

ENSCHEDE - De première van moordmysterie Murder on the Orient Express is goed gevallen bij de media. De Volkskrant deelde vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren uit en was onder meer enthousiast over hoofdrolspeler Remko Vrijdag (foto). Het stuk naar het wereldberoemde boek van Agatha Christie komt, met een absolute sterrencast, op zaterdag 17 en zondag 18 februari naar het Wilminktheater.

ma 4 dec 2023

Achter het doek