Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Binnenkort

Vandaag 20:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje Een muzikaal portret
Raoul Steffani e.a.
Bestellen
Morgen 20:00 Incl. garderobe Dochter
Kika Sprangers en Sander Hagelaar
Bestellen
20:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje Openingsconcert: Hoornconcert van Strauss en Tsjaikovski’s Zesde symfonie
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Bestellen
zo 24 sep 2023 15:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje Carmina Burana
Enschedees Concertkoor en Stedelijk Koor Enschede
Bestellen
16:00 Incl. garderobe Broekhuis op zondag
Stef Bos
Laatste kaarten
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

‘Hosseini een zeldzaam geëngageerde voorstelling’

ENSCHEDE – ‘’Een zeldzaam geëngageerde voorstelling die wanhoop laat zien, maar ook de power heeft van innerlijke kracht’’, oordeelt de Theaterkrant over de voorstelling Hosseini die op vrijdag 27 oktober in De Kleine Willem te zien is.

do 21 sep 2023

Wegens succes extra voorstellingen Eindejaarsconference

ENSCHEDE – Wegens succes is de immer populaire Twentse Eindejaarsconference in het Wilminktheater in Enschede verlengd met drie extra middagvoorstellingen. 

wo 20 sep 2023

Beste Nederlandse actrice van 2023 Mariana Aparicio naar Wilminktheater

ENSCHEDE - Benieuwd naar de beste Nederlandse actrice van 2023, zojuist beloond met de toneelprijs Theo d'Or? Kom dan zaterdag 18 mei naar het Wilminktheater in Enschede. Want daar speelt Mariana Aparicio één van de hoofdrollen in Brown Sugar Baby, de nieuwe voorstelling van Het Nationale Theater. 

di 19 sep 2023

Vier ★★★★ sterren voor Kasper van der Laan: knotsgekke avond

ENSCHEDE – Recensenten zijn lovend over Warm, de voorstelling waarmee Kasper van der Laan op vrijdag 6 oktober in De Kleine Willem staat. ‘Met Warm heb je een knotsgekke avond, waarop het geregeld onbedaarlijk lachen is’, aldus NRC, die vier ★★★★ geeft.

ma 18 sep 2023

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede wint ACT AWARD

ENSCHEDE - Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede heeft tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Amsterdam de belangrijke ACT AWARD 2023 uitgereikt gekregen. De ACT AWARD is een prijs voor een persoon of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor acteurs. Simone Kratz, artistiek directeur van het Wilminktheater: “Een bijzondere prijs.”

zo 17 sep 2023

Enschedese band Levi Major presenteert eerste EP in De Kleine Willem

ENSCHEDE - De Kleine Willem is woensdag 18 oktober het toneel van de lancering van een debuut-EP, en wel van de Enschedese band Levi Major. Nog nooit van Levi Major gehoord? Denk aan softpop/folk die duidelijk is geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House en Nick Drake.

zo 17 sep 2023

Achter het doek