Binnenkort

Vandaag 20:00 Gratis voorstelling - Aanmelden verplicht De Recreanten
John Buijsman en Michiel Nooter
Uitverkocht
Morgen 14:30 Gratis voorstelling - Aanmelden verplicht De Recreanten
John Buijsman en Michiel Nooter
Uitverkocht
vr 16 jun 2023 18:30 Incl. garderobe Talkshow
Jesper Schaap en Frank Rensen
gratis
20:00 Incl. garderobe Bigband meets Choir!
Fraggle Jazz Orchestra en Jazzkoor Enschede
Bestellen
20:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje In de ban van Bannink
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel met Loes Luca, Thomas Oliemans en Maartje van de Wetering
Bestellen
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

'Lenette van Dongen laat onbezorgd lachen om moderne fratsen'

ENSCHEDE - ‘’Lenette van Dongen laat onbezorgd lachen om moderne fratsen.’’ De woorden van NRC zijn overduidelijk over de nieuwe show van Lenette van Dongen. De krant geeft maar liefst vier ★★★★ sterren Ze staat met de show woensdag 29 november in het Wilminktheater.

za 10 jun 2023

Toptip voor zondag: Wilminks Kweek luisteren bij Kunst in het Volkspark

ENSCHEDE - Behalve kunst kijken, kun je zondag 11 juni bij Kunst in het Volkspark ook volop kunst luisteren. Onder meer bij Wilminks Kweek, het 'opleidingskoor' van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, dat drie keer te zien en te horen is op het podium in het Kunstendorp naast restaurant Loetje. Daar is ook aandacht voor de even komische als meeslepende theatervoorstelling Harmonie, die van vrijdag 30 juni tot en met zaterdag 22 juli in het Wilminktheater te zien is. 

vr 9 jun 2023

Walk-in Musical Expo In Grote Kerk: unieke collectie musicalrekwisieten

ENSCHEDE – Nederlands bekendste musicalster Pia Douwes heeft haar mooiste musicaljurken ter beschikking gesteld voor de Walk-in Musical Expo. Maar niet alleen Pia's jurken zijn te bewonderen: heel veel rekwisieten uit de musicalgeschiedenis zijn nu bij elkaar in deze tentoonstelling die vanaf donderdag 22 juni twee weken lang gratis te bewonderen is in de Grote Kerk in Enschede.

do 8 jun 2023

Thomas Oliemans over zijn 'muzikale grootvader’: ‘Harry Bannink muzikaal genie’

ENSCHEDE – ‘’Harry Bannink is een muzikaal genie.’’ De woorden van bariton Thomas Oliemans zijn duidelijk. Samen met de zangeressen Loes Luca en Maartje van de Wetering en orkest Phion geeft hij op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni in het Muziekcentrum Enschede een eerbetoon aan Bannink: In de ban van Bannink.

wo 7 jun 2023

Vier ★★★★ sterren voor De Recreanten: ‘Prachtige samenspraak tussen twee mannen’

ENSCHEDE - De Volkskrant geeft maar liefst vier ★★★★ sterren voor De Recreanten. ‘’Een prachtige samenspraak tussen twee mannen die, hoe verschillend ook, elkaars zielsverwant en steunpilaar zijn.’’ De Recreanten zijn John Buijsman en Michiel Nooter. Het duo is gratis te zien op verschillende buitenlocaties in Enschede.

di 6 jun 2023

Frits Sissing presenteert Symphonic Broadway op de Oude Markt in Enschede

ENSCHEDE - Het zomerprogramma op de Oude Markt in Enschede wordt op vrijdag 7 juli om 21.00 uur geopend met Symphonic Broadway, een gratis toegankelijk concert van Phion in samenwerking met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en ArtEZ Conservatorium. De presentatie is in handen van Frits Sissing.

ma 5 jun 2023

Achter het doek