Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Binnenkort

do 7 dec 2023 12:30 Incl. garderobe Lunchconcert
Artez Zwolle
gratis
20:00 Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje Disgraced van Ayad Akhtar
Black Sheep Can Fly
Bestellen
vr 8 dec 2023 18:30 Incl. driegangendiner en garderobe Het Kerstdiner
Laus Steenbeeke, Lieneke le Roux, Nico de Vries e.v.a.
Bestellen
za 9 dec 2023 18:30 Incl. driegangendiner en garderobe Het Kerstdiner
Laus Steenbeeke, Lieneke le Roux, Nico de Vries e.v.a.
Bestellen
wo 13 dec 2023 17:00 vanaf 17:00 uur tot 22:00 uur Willems Culturele Kerstmarkt
André Manuel, Thijs Kemperink, Nathalie Baartman e.v.a.
gratis
ga naar programmaoverzicht

Nieuws

Vier ⭐⭐⭐⭐ sterren voor Murder on the Orient Express en Remko Vrijdag

ENSCHEDE - De première van moordmysterie Murder on the Orient Express is goed gevallen bij de media. De Volkskrant deelde vier ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren uit en was onder meer enthousiast over hoofdrolspeler Remko Vrijdag (foto). Het stuk naar het wereldberoemde boek van Agatha Christie komt, met een absolute sterrencast, op zaterdag 17 en zondag 18 februari naar het Wilminktheater.

ma 4 dec 2023

Eigentijds kerstconcert ArtEZ Conservatorium in Sint-Jozefkerk

ENSCHEDE - ArtEZ Conservatorium verzorgt donderdag 21 december een eigentijds kerstconcert in de Sint-Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat in Enschede. In een voorstelling van een uur komen allerlei studenten uit de opleidingen van het conservatorium langs. Dit gratis toegankelijke concert rond lunchtijd maakt deel uit van de reeks lunchconcerten van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

zo 3 dec 2023

Diep in Zee: ‘Elke minuut levert wel weer een ontdekking op’

ENSCHEDE - In Diep in Zee neemt Dagmar Chittka op zondag 8 december in De Kleine Willem iedereen vanaf 2 jaar mee in een beeldende en zintuigelijke voorstelling met dans, vormgeving, muziek en live projectie. Op het podium komt de onderwaterwereld in een bijzondere beeldtaal tot leven.

vr 1 dec 2023

DOEMSDEE: Explosieve moves en apocalyptische ritmes

ENSCHEDE - Dansen langs de randen van het menselijk tijdperk en proberen betekenis te geven aan het einde der tijden. Dat is DOEMSDEE van Tappin-It Collective. Dus reken op explosieve moves en apocalyptische ritmes, vrijdag 1 maart in De Kleine Willem.

wo 29 nov 2023

Eine Faust Symphonie van Franz Liszt, bewerkt en geremixt voor NBE

ENSCHEDE - Na Romeo & Julia en The Unknown Chaplin presenteert het Nederlands Blazers Ensemble de aangrijpende, iconische stomme film Faust (1926) als een film van deze tijd. Het NBE speelt zaterdag 20 april in het Muziekcentrum Enschede Eine Faust Symphonie van Franz Liszt, bewerkt en geremixt voor de Blazers.

di 28 nov 2023

Lucas Hamming vervangt Freek (Judas) Bartels in Jesus Christ Superstar

ENSCHEDE - Lucas Hamming gaat de rol van Judas spelen in de nieuwe versie van Jesus Christ Superstar, geregisseerd door Ivo van Hove. Hij vervangt Freek Bartels, die de rol om gezondheidsredenen heeft teruggegeven. De musicalacteur kampt met burn-outklachten en doet daarom een stap terug om zich te kunnen focussen op zijn herstel. Jesus Christ Superstar is van 1 tot en met 5 mei te zien in het Wilminktheater.

ma 27 nov 2023

Achter het doek