Dans voorstelling

Bent u een echte liefhebber van een dans voorstelling? Kiest u bij theater al snel voor het genre dans. Dan is het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede de perfecte locatie voor een avondje uit. Ieder theaterseizoen opnieuw zijn er tal van dansvoorstellingen te zien in de verschillende zalen. In de overzichtelijke agenda is gemakkelijk te zien welke voorstellingen eraan zitten te komen. 

Het is in de agenda gemakkelijk om te filteren op genre, dus wanneer u graag kiest voor dans, dan selecteert u dit als filter. Zo ziet u in één oogopslag welke dansvoorstellingen de komende periode in Enschede te zien zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om andere genres te kiezen of een combinatie van diverse genres te maken. Ongetwijfeld bent u ook liefhebber van ballet, orkest of toneel. Waar uw voorkeur ook naartoe gaat, we hebben een compleet aanbod en ongetwijfeld zitten er tal van leuke voorstellingen bij.

Diverse dans huisgezelschappen
In Enschede hebben we een rijk aanbod dans voorstellingen. Mede door de diverse huisgezelschappen die we in ons theater hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan het Scapino Ballet. Scapino ademt dans, leeft dans, het is dans. Een eigenzinnig en uitgesproken gezelschap. Ze maken producties voor iedereen, ook voor mensen die nog nooit een dansvoorstelling hebben gezien. Scapino is één van de grote gezelschappen van Nederland als het om dans gaat. Ze hebben dansers en choreografen van internationaal topniveau. De voorstellingen hebben een theatraal karakter en Scapino kijkt graag over de muren van de eigen kunstvorm om geweldige producties op de planken te zetten. Zeker een bezoekje waard.

Een ander huisgezelschap is de dansgroep Club Guy & Roni. Opgericht in 2002 en inmiddels een gevestigde orde. Ze toeren het hele land door met avondvullende producties. Het gezelschap maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater. Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde live-muziek.

Het laatste dansgezelschap wat we toelichten is NDT. Het Nederlands Dans Theater heeft de ambitie om mensen te verbinden en te inspireren. Ze willen met danskunst het leven van mensen verrijken. NDT werkt op diverse manieren samen en creëert op die manier vernieuwend en moderne dans voorstellingen. De voorstellingen zijn van hoog niveau en voor een groot divers publiek gemaakt. 

De eerder genoemde huisgezelschappen zijn vaak te zien in ons theater en de voorstellingen mogen tijdens het theaterseizoen niet ontbreken. Dus wilt u een van deze gezelschappen een keer live zien optreden? Bestel dan snel een ticket voor een van de voorstellingen.

Compleet aanbod dans voorstellingen van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Waar wacht u nog op? Bekijk ons complete aanbod voorstellingen en kies er een uit voor een heerlijke avond uit! We verwelkomen u graag bij een dansvoorstelling in een van onze zalen. Heeft u na het lezen van deze informatie over onze voorstellingen nog vragen? Neem dan eenvoudig contact met ons op via telefoonnummer 053 485 8585 of via email info@wilminktheater.nl. Onze collega’s staan u graag te woord en helpen u met alle mogelijke vragen.