Dans voorstelling

Kiest u bij theater al snel voor het genre dans? Dan is het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede de perfecte locatie voor een avondje uit. Ieder theaterseizoen opnieuw zijn er tal van dansvoorstellingen te zien in de verschillende zalen. In de overzichtelijke agenda is gemakkelijk te zien welke voorstellingen eraan zitten te komen. 

Het is in de agenda gemakkelijk om te filteren op genre, dus wanneer u graag kiest voor dans, dan selecteert u dit als filter.  In een flits ziet u welke toffe dansvoorstellingen er binnenkort in Enschede plaatsvinden. Natuurlijk kunt u ook andere genres uitkiezen of een mix van verschillende genres proberen. Of u nu dol bent op ballet, geniet van een orkestrale ervaring, of helemaal opgaat in een boeiende toneelvoorstelling – we hebben een breed scala aan voorstellingen. 

Diverse dans huisgezelschappen


In Enschede hebben we een rijk aanbod dansvoorstellingen. Mede door de diverse huisgezelschappen die we in ons theater hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan het Scapino Ballet. Scapino ademt dans, leeft dans, het is dans. Een eigenzinnig en uitgesproken gezelschap. Ze maken producties voor iedereen, ook voor mensen die nog nooit een dansvoorstelling hebben gezien. Scapino is één van de grote gezelschappen van Nederland als het om dans gaat. Ze hebben dansers en choreografen van internationaal topniveau. Onze shows zijn echt theaterspektakels en Scapino is altijd op zoek naar nieuwe en verrassende invalshoeken binnen de kunst. We kijken graag verder dan de grenzen van onze eigen discipline om geweldige producties op de planken te brengen. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Een ander huisgezelschap is de dansgroep Club Guy & Roni. Opgericht in 2002 en inmiddels een gevestigde orde. Ze toeren het hele land door met avondvullende producties. Het gezelschap maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater. Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde live-muziek.

Het laatste dansgezelschap wat we toelichten is NDT. Het Nederlands Dans Theater heeft de ambitie om mensen te verbinden en te inspireren. Ze willen met danskunst het leven van mensen verrijken. NDT werkt op diverse manieren samen en creëert op die manier vernieuwend en moderne dans voorstellingen. 

De eerder genoemde huisgezelschappen zijn vaak te zien in ons theater en de voorstellingen mogen tijdens het theaterseizoen niet ontbreken. Dus wilt u een van deze gezelschappen een keer live zien optreden? Bestel dan snel een ticket voor een van de voorstellingen.

Compleet aanbod dans voorstellingen van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede


Waar wacht u nog op? Bekijk ons complete aanbod voorstellingen en kies er een uit voor een heerlijke avond uit! We verwelkomen u graag bij een dansvoorstelling in een van onze zalen. Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op via 053 485 8585 of via info@wilminktheater.nl. Onze collega's helpen u met plezier en beantwoorden al uw vragen.