Onderwijzend personeel

Educatie > Onderwijzend personeel

Op de Educatiepagina informeren wij u over al onze mogelijkheden op het gebied van educatie binnen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Maar er is meer… 

Inleiding of rondleiding
Boek een inleiding of een rondleiding om uw leerling voor te bereiden op het bezoek aan het theater of de concert zaal. Als u kaarten heeft geboekt voor en uw leerlingen zijn een rondleiding en/ of een inleiding in het theater gratis. 

Educatieve activiteit
Wilt u met de leerlingen een verdiepingsslag maken informeer dan naar een lesbrief of de mogelijkheid voor een workshop. De meeste gezelschappen organiseren een educatieve activiteit of bieden een lesbrief aan rondom de voorstelling. Wij denken graag met u mee zodat de leerling goed voorbereid in de zaal zit.

Cultuur Om Tafel
Cultuur Om Tafel is een  initiatief voor kunst en cultuur docenten in het voortgezet onderwijs. Het is een twee jaarlijks initiatief in het najaar en voorjaar. In het najaar wordt er over kunst en cultuur gepraat en uitgewisseld vanuit de podiumkunsten/culturele instellingen en in het voorjaar is de in steek ontwikkeling binnen kunst en cultuur educatie. Het is ook een moment om elkaar te ontmoeten (ook docenten onderling) en van gedachten te wisselen in een informele sfeer. Cultuur Om Tafel is een samenwerking tussen het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en ArtEZ conservatorium – CKV platform. Noteer in uw agenda: De eerste volgende cultuur om tafel is op 3 december thema dans. Uitnodiging volgt

Eigen evenement
Een schoolfeest, een diploma-uitreiking, de uitvoering van een eigen musical, talentenjacht, modeshow, technische presentatie, een jubileum, een info-beurs, congres, een kerstbal…dat en meer organiseren wij graag voor u. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede kent 4 locaties: het Wilminktheater, het Muziekcentrum, De Kleine Willem en de Grote Kerk. Er zijn diverse zalen en foyers die wij separaat maar ook aan elkaar verbonden kunnen aanbieden. Staat een van de bovengenoemde of soortgelijke evenementen op uw lijstje, dan horen wij graag van u. 

Waarom Kunst en Cultuur?