Educatie

Theater laat je hersenen groeien 

Bekijk ons aanbod per doelgroep met de daarbij behorende educatieve activiteiten. Aanvullend vindt u hier informatie over de ontwikkelingen binnen de cultuureducatie. U ziet wat de mogelijkheden zijn voor u als leerkracht en/of team, leest zakelijke informatie en diverse weetjes en feiten. 

Let op: Qr code of test voortoegang bij educatieve besloten activiteiten.

Een QR-code is voor onderwijsdoeleinden niet nodig. Zolang het om besloten activiteiten gaat waar regulier publiek niet welkom is, wordt er niet om een toegangsbewijs gevraagd.  Zie deze tekst:

Moeten leerlingen en onderwijspersoneel bij een educatieve culturele onderwijsactiviteit (zoals een voorstelling of een workshop) een Coronatoegangsbewijs (CTB) laten zien?
Indien de educatieve culturele onderwijsactiviteit onderdeel is van het schoolprogramma (curriculum), geldt dat deze zijn vrijgesteld van CTB (net als andere onderwijsactiviteiten), ook als deze buiten de onderwijsinstelling/school plaatsvindt. Indien het een bezoek aan een reguliere publieksactiviteit betreft, geldt het CTB voor alle toeschouwers.

Moeten de ouders/verzorgers en onderwijspersoneel een CTB laten zien als er een activiteit vanuit school wordt georganiseerd, zoals een viering of een musical?
Nee dat is niet nodig als het een onderwijsactiviteit betreft.

Bovenstaande tekst komt uit de brief ‘Versoepelingen coronamaatregelen per september 2021 Funderend onderwijs’ (eind pagina 4/begin pagina 5). Bekijk hier. 

Lees hier BINNENSTEBUITEN, het Magazine voor Cultuureducatie in Enschede.

Wilt u meer weten? Kijk op Onderwijzend Personeel, neem contact op met Hannah Wit via mail.

Hoe kijken naar kunst werkt

Kijk hier naar het filmpje hoe Nederlands hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uitlegd welke invloed kunst en cultuur hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Theater laat je hersenen groeien! 

Waarom houden we van muziek?

Muziek is enorm belangrijk. Het kan zorgen dat je vrolijk wordt en niet meer stil kan zitten. Wetenschapper Erik Scherder legt uit waarom: het stimuleert in je hersenen gebieden die met taal, beweging en emotie te maken hebben. Bekijk de video hier.

Wij ontvangen u en uw leerlingen/studenten graag bij één van onze voorstellingen en concerten.

SoundLAB Enschede | Meer muziek in de klas

Binnen SoundLAB Enschede experimenteren kinderen met muziek en techniek.